ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκαίνια και αγιασμός στο ΕΠΑΛ Σκιάθου

εγκαίνια-και-αγιασμός-στο-επαλ-σκιάθο-850509

Σε πανηγυρικό κλίμα στο νησί η έναρξη λειτουργίας της νέας σχολικής δομής, που συγκεντρώνει ήδη 50 μαθητές

Μία ημέρα αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε χθες το πρώτο σχολικό κουδούνι στο ΕΠΑΛ Σκιάθου. Η έναρξη από το τρέχον σχολικό έτος της νέας εκπαιδευτικής δομής έλαβε πανηγυρικό χαρακτήρα στο νησί με τον καθιερωμένο αγιασμό να «παντρεύεται» μαζί με τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας.

Το νέο σχολείο που λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και στο οποίο λειτουργεί ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης, στεγάζεται σε νοικιασμένο ακίνητο, όπου λειτουργούσε παλιότερα η εφορία. Ο χώρος έχει ανακαινιστεί, έχει εξοπλιστεί και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, γραφείο καθηγητών και διαθέτει προαύλιο χώρο.

Μάλιστα «ποδαρικό» στο νέο σχολείο η φοίτηση στο οποίο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον έκαναν ήδη 50 μαθητές εκ των οποίων οι 35 φοιτούν στα α’ τάξη και οι 15 στη β’ τάξη.

Χθες, οι μαθητές προσήλθαν για πρώτη ημέρα στο σχολείο, για τα εγκαίνια της σχολικής μονάδας, τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς και παρέλαβαν μάσκες αλλά και βιβλία.

Το «παρών» για τα εγκαίνια του νέου σχολείου έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών από τα σχολεία του νησιού και μαθητές που βρέθηκαν στο σχολικό προαύλιο. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν έγιναν δεκτοί γονείς.

Παρών στα εγκαίνια και αγιασμό ήταν και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νίκος Κατσαβριάς στα χέρια του οποίου βρίσκεται το παράρτημα της Σκιάθου και ο οποίος εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ εκπαιδευτικών και δημοτικής αρχής για την προετοιμασία και λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας. «Οπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μία φυλακή», είπε στον χαιρετισμό του ο κ. Κατσαβριάς ο οποίος αναφερόμενος στην απειλή του κορονοϊού και στην ανάγκη λειτουργίας των σχολείων σημείωσε: «οι λύκοι μπορεί να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά».

Τα μαθήματα στο σχολείο θα ξεκινήσουν από σήμερα και θα γίνονται σε τρίωρα καθημερινά καθώς προς το παρόν δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις εκπαιδευτικών. Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου που λειτουργεί ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου έχουν αναλάβει καθήκοντα μόλις τέσσερις καθηγητές και χρειάζονται προσλήψεις φιλολόγου, φυσικού, θεολόγου, αγγλικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου