Κραυγή αγωνίας των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών της περιοχής

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-16, 15:01:49
Κραυγή αγωνίας των ιδιοκτητών τουριστικών σκαφών της περιοχής

Ζητούν την άμεση αναστολή της απόφασης για εισιτήριο στο θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

 

«Καταστροφική για τον θαλάσσιο τουρισμό» χαρακτηρίζει η Ενωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ» την θέσπιση εισιτηρίου επίσκεψης στην α ζώνη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων, ζητώντας την άμεση αναστολή της Υπουργικής απόφασης.

Σε αυστηρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, υπογραμμίζεται ότι ο κλάδος διέρχεται μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο μετρώντας οικονομικές απώλειες που αγγίζουν το 80%, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν ανοιχτά την σφοδρή αντίθεσή τους σχετικά με την απόφαση που ελήφθη «χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε μια περιοχή που λείπουν οι υποτυπώδες υποδομές και η τουριστική προβολή, για περισσότερα από 30 χρόνια οι ντόπιοι αλλά και ξένοι επιχειρηματίες έχουν επιτύχει, με προσωπικές τους ενέργειες, την αναγνωσιμότητα της περιοχής και την τοποθέτησή της μέσα στο χάρτη με τους τουριστικούς προορισμούς, έρχεται σήμερα ο Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βορείων Σποράδων και προτείνει εισιτήριο εισόδου.

Την πρότασή του υλοποιούν και υπογράφουν ως υπουργική απόφαση δυο υπουργοί, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο κλάδος των οποίων αιμορραγεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καταγράφοντας οικονομικές απώλειες της τάξεως του 70 με 80%».

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών επισημαίνουν ότι: «Πολλά από τα πλοία μας βρίσκονται ήδη στην περιοχή, χωρίς να γνωρίζουν οι τουρίστες που τα έχουν ναυλώσει για το νέο καθεστώς, κινδυνεύοντας να πληρώσουν υπέρογκα ποσά (το 20πλάσιο του αντιτίμου) μετά από υπερβάλλοντα ζήλο των ελεγκτικών αρχών», ενώ εκφράζουν το ερώτημα: «Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, έτσι θα έρθει η ανάκαμψη του τουρισμού, με εισιτήρια και πρόστιμα, έτσι θα γίνει ο εθνικός σχεδιασμός για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας;».

Η Ενωση ζητά την άμεση παύση (αναστολή) της ισχύος αυτής της απόφασης και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς «για μια μελλοντική και λελογισμένη θεσμοθέτηση με ισχύ από την επόμενη τουριστική περίοδο ώστε να γνωρίζουν οι τουρίστες εκ των προτέρων τι πρόκειται να πληρώσουν για την είσοδό τους στην «απαγορευμένη ζώνη» ώστε να επιλέξουν ή όχι την περιοχή μας για τις διακοπές τους».

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=