ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απομακρύνθηκαν 2.628 κιλά απορριμμάτων από 65 παραλίες της Σκιάθου

απομακρύνθηκαν-2-628-κιλά-απορριμμάτων-α-731114

Σε συνεργασία με το κοινωφελές ίδρυμα Αθ. Λασκαρίδη

Με προτεραιότητα την καθαριότητα και το περιβάλλον, καθαρίστηκαν 65 παραλίες της Σκιάθου και απομακρύνθηκαν 2.628 κιλά απορριμμάτων, με τη συνεργασία του κοινωφελούς ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, ενώ συνεχίζονται οι δράσεις της δημοτικής αρχής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και της εταιρείας Ανακύκλωση Σκιάθου, για την περίοδο Ιανουάριος 2020 – Σεπτέμβριος 2020 πιστοποιήθηκαν 208,7 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ για όλο το 2019 307,7 τόνοι, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η υπηρεσία καθαριότητας μεταφέρθηκε μακριά από τον οικιστικό ιστό με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σε νέες κατάλληλες εγκαταστάσεις, για λόγους δημόσιας υγείας και σωστής οργάνωσης σύμφωνα με τις υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας. Στις νέες εγκαταστάσεις για πρώτη φορά λειτουργεί κατάλληλα εξοπλισμένο μηχανουργείο οχημάτων. Εχει δρομολογηθεί, στο μεταξύ, η απόσυρση κατεστραμμένων κάδων και η αγορά νέων, ενώ γίνεται τακτικά πλύσιμο των κάδων.

Επίσης έχουν αυξηθεί τα σημεία εναπόθεσης, καθώς, επίσης, έχουν τοποθετηθεί κάδοι όλων των ειδών των ανακυκλώσιμων υλικών, με στόχο την αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης, ενώ επετεύχθη, στο πλαίσιο της σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων συσκευασίας, η αύξηση του τιμήματος από 150 ευρώ ανά τόνο σε 270 ευρώ ανά τόνο προς όφελος του Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου