ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανανεώνει τον στόλο του ο Δήμος Σκοπέλου

ανανεώνει-τον-στόλο-του-ο-δήμος-σκοπέλ-732627

Διαγωνισμός για προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος

Φιλότιμη προσπάθεια καταβάλλει η δημοτική αρχή Σκοπέλου για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας, ώστε ο δημότης να μην πληρώνει με τον οβολό του νοικιασμένες βαρέλες από ιδιώτες για να πραγματοποιεί την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Αριστείδης Βούλγαρης ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε η συντήρηση των οχημάτων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα σε κίνηση και η αποκομιδή γίνεται με ιδία μέσα του δήμου.

Αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή είναι στο στάδιο της υπογραφής σύμβασης για την προμήθεια δύο μικρών αυτοκινήτων που θα μπορούν να κινούνται στα στενά δρομάκια του οικισμού Σκοπέλου και για την προμήθεια ενός φορτηγό χωρητικότητας 7 τόνων.

Επιπλέον έγινε η διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμό για την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου οχήματος χωρητικότητας 16 τόνων. Ο προϋπολογισμός του απορριμματοφόρου είναι 150.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος ορίζεται η 17 η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

«Δεν γινόταν να γίνεται αποκομιδή με νοικιασμένα απορριμματοφόρα. Επρεπε να συντηρήσουμε τον στόλο μας και να τον θέσουμε την κυκλοφορία. Είναι κρίμα να ξοδεύεται αλόγιστα ο οβολός του δημότη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι από άποψης προσωπικού το Τμήμα της Καθαριότητας είναι καλυμμένο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου