ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

παράταση-για-τα-αδήλωτα-τετραγωνικά-732664

Η δημοτική αρχή Σκιάθου σε ανάρτησή της στο site της ενημερώνει για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να δώσει παράταση σε όλους τους πολίτες να επιλύσουν οριστικά μία σημαντική εκκρεμότητα που έχουν απέναντι στους δήμους και στο κράτος γενικότερα, να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα προς τους δήμους σε σχέση με το Ε9.

Σύμφωνα με αυτή, το μέτρο αυτό λόγω του κορονοϊού πήρε δύο παρατάσεις τον Μάρτιο και τον Ιούνιο, αγκαλιάστηκε από 1.650.000 πολίτες και με αυτόν τον τρόπο έχουν εμφανιστεί 35 εκατ. τ.μ.

Οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο έχουν γλιτώσει από πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Αυτοδιοίκηση και το κράτος κερδίζουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο πρόσθετα έσοδα που κακώς δεν εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ροή των δηλώσεων τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει ότι η έκταση του προβλήματος τελικά είναι τεράστια και τα αδήλωτα τετραγωνικά εν ήταν εξαίρεση αλλά ο πλειοψηφικός κανόνας. Επιδίωξή μας είναι όλοι να κάνουν χρήση αυτού του μέτρου και να βάλουν τέλος σε μία πολύχρονη εκκρεμότητα.

Είναι επίσης δεδομένο ότι η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για πολλούς μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε πολλούς πολίτες ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας και όχι εξοικειωμένους με το διαδίκτυο, να ολοκληρώσουν αυτές τις δηλώσεις.

Υπάρχει επίσης και σύγχυση από ανακρίβειες που έχουν αναφερθεί στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με άλλες εξελισσόμενες διαδικασίες όπως η δήλωση αυθαιρέτων.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει μία τελική παράταση έως τις 30/9. Ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία και όλοι να εκπληρώσουν αυτήν την υποχρέωση. Το κράτος σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες το κράτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου