Εξακόσιες αιτήσεις για διορθώσεις στο χαράτσι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-26, 12:37:18
Εξακόσιες αιτήσεις για διορθώσεις στο χαράτσι

Κατατέθηκαν στα τρία νησιά των Σποράδων

Εξακόσιοι πενήντα περίπου ιδιοκτήτες ακινήτων υπέβαλαν αιτήσεις στους νησιωτικούς Δήμους, ζητώντας την μεταβολή των τετραγωνικών που αναγράφονται στο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Ντόπιοι αλλά και κάτοικοι άλλων περιοχών, οι διαθέτουν ακίνητα στα νησιά των Βορείων Σποράδων, έσπευσαν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, στους αντίστοιχους Δήμους, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν εντοπιστεί.

Οι πολίτες προσέρχονται στο τμήμα εσόδων προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, όπως συμβόλαια αγοράς ακινήτου, τοπογραφικά σχέδια κλπ, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της διόρθωσης των λαθών. Για τον υπολογισμό του τέλους, η ΔΕΗ βασίζεται, σημειωτέον, στα στοιχεία που κεντρικά το μηχανογραφικό της Τμήμα έχει απ’ τους Δήμους όλης της χώρας. Για να γίνει, κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε διόρθωση, θα πρέπει να κινηθεί ο Δήμος, προκειμένου να αλλάξει τα στοιχεία που αφορούν σε τετραγωνικά, παλαιότητα ή τιμή ζώνης.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Σκιάθου ειδικότερα, υπολογίζεται ότι υποβλήθηκαν εκατό περίπου αιτήσεις για μεταβολή των τετραγωνικών που αναγράφονται στο ενιαίο τέλος, το οποίο καταβάλλεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν από δέκα περίπου μέρες και οι υπάλληλοι του Δήμου συνεχίζουν να συγκεντρώνουν αιτήσεις για διορθώσεις στα τετραγωνικά των ακινήτων, εκεί όπου έχουν διαπιστωθεί λάθη. Στην συνέχεια, οι διορθώσεις θα προωθηθούν στην ΔΕΗ μέσω on line σύνδεσης, προκειμένου να συνυπολογιστούν στο χαράτσι της επόμενης χρονιάς.

Στον Δήμο Σκοπέλου προσήλθαν πεντακόσιοι περίπου ενδιαφερόμενοι, για τις απαραίτητες διορθώσεις. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και έως αύριο, θα προωθηθούν στην ΔΕΗ οι διορθώσεις που έχουν γίνει και ως εκ τούτου οι υπάλληλοι εργάζονται επίσης με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες.

Στον Δήμο Αλοννήσου, τέλος, έχουν υποβληθεί σαράντα αιτήσεις για μεταβολή τετραγωνικών στο ενιαίο τέλος ακίνητης περιουσίας. Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Στρουφλιώτης, υπάλληλος του Δήμου ο οποίος συγκεντρώνει τις αιτήσεις «μας έχουν αποστείλει ακόμη και ταχυδρομικά τις αιτήσεις τους, άνθρωποι που διαμένουν σε άλλες περιοχές, αλλά διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο νησί». Οι διορθώσεις θα σταλούν και σε αυτή την περίπτωση αύριο μέσω e mail στην ΔΕΗ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί σε όλους τους Δήμους ανά την Ελλάδα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=