ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στα όρια αντοχής βρίσκεται η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου

στα-όρια-αντοχής-βρίσκεται-η-λιμενική-735153

Υπερβάλει εαυτό προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου, η οποία μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη αλλά και τη μείωση των οργανικών θέσεων αποδυναμώθηκε σε σημαντικό βαθμό και παραμένει έτσι μέχρι σήμερα.

Η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος επισκέφτηκε τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για να συζητήσει τα προβλήματα.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η οργανική σύνθεση της Λιμενικής Αρχής παραμένει στα όρια της αντοχής, καθώς οι υπηρεσιακές ανάγκες στο Λουτράκι Σκοπέλου έχουν αυξηθεί, απαιτείται πλέον παρουσία λιμενικών και στο λιμάνι του Αγνώντα και την ίδια στιγμή το νησί έχει παρουσιάσει τεράστια άνοδο στην τουριστική του κίνηση.

Η Ενωση επισημαίνει ακόμη και το ΠΛΣ 169 της Λιμενικής Αρχής λειτουργεί με ένα μόνο πλήρωμα.

«Ολοκληρώνοντας την καταγραφή των προβλημάτων του παρελθόντος διαπιστώνουμε ότι και στο παρόν η διαχείριση των σύγχρονων δεδομένων λειτουργεί υπό το πρίσμα της λανθασμένης προσέγγισης», τονίζει η Ενωση και εκφράζει την ελπίδα ότι κατά τη διαδικασία της ανακατανομής της οργανικής σύνθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο θα γίνουν οι βελτιωτικές κινήσεις, ώστε να αρθούν οι αδικίες που καταγράφονται.

Επισημαίνεται ότι η Ενωση αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί, διεκδικεί και προσπαθεί για την επίλυσή τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις νησιωτικές υπηρεσίες, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο υπηρεσιακά αλλά και στη διαβίωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου