ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο επίκεντρο η Αλόννησος

στο-επίκεντρο-η-αλόννησος-738847

Η βρετανική Telegraph ανέδειξε τα 8 πιο εναλλακτικά νησιά της Ελλάδας

Η Αλόννησος περιλαμβάνεται στα 8 πιο εναλλακτικά νησιά της Ελλάδας που ανέδειξε η Telegraph, προτείνοντας εμμέσως πλην σαφώς ειδυλλιακές αποδράσεις ακόμη και στην τελική ευθεία του καλοκαιριού. Η Telegraph έκανε την έρευνά της για φέτος και δήλωσε ευθαρσώς τα 8 νησιά τα οποία θεωρούνται «ψαγμένα» και πρέπει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του.

Στο νούμερα ένα της λίστας φιγουράρει η Αμοργός «όπου οι ντόπιοι σε περιμένουν να σε υποδεχτούν με εκπληκτικά ξεροτήγανα, λευκές τηγανιτές πίτες και ρακόμελο. Κορυφαίο αξιοθέατο είναι το μοναστήρι του 11ου αιώνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, που χτίστηκε στον βράχο για να προστατεύσει τη θρησκευτική εικόνα από τους εισβολείς».

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Αλόννησος, όπου ο επισκέπτης θα βρει «τη Διεθνή Ακαδημία Ομοιοπαθητικής και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων. Τα νερά της παρέχουν καταφύγιο σε σπάνια θαλασσοπούλια, φώκιες και δελφίνια, ενώ η γη της προωθεί μια ζωντανή παράδοση ιατρικής, χάρη στα αμέτρητα βοτάνια που φυτρώνουν».

Τρίτη στη σειρά η Φολέγανδρος, όπου «οι ακτές της είναι απόκρημνες και σχηματίζουν πολλά ακρωτήρια όπως το Καστέλι, ο Κυπάρισσος, η Ασπρόπουντα, ο Βιτσέντζος, η Γκρότα, το Λιβάδι, το Λιβαδάκι κ.ά. Συναγωνίζεται τη Σαντορίνη στα ηλιοβασιλέματα και μπορείς να τα δεις και από το μπαρ Ανεμόμυλος πίνοντας τα πιο δροσερά κοκτέιλ».

Ακολουθούν η Μήλος, η Αστυπάλαια, η Υδρα, η Πάτμος και τα Κουφονήσια στη λίστα της Telegraph.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου