ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποτροφίες για νέους Σκοπελίτες

υποτροφίες-για-νέους-σκοπελίτες-738853

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, αναλύονται οι στόχοι του προγράμματος

Συνολικά 50 υποτροφίες σπουδών δίνονται σε νέους, μόνιμους κατοίκους και καταγόμενους από μικρά ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και της Σκοπέλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, που συμμετέχει στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, επισημαίνεται ότι:

«Με στόχο την ενίσχυση του δικαιώματος όλων των νέων των ελληνικών μικρών νησιών στην εκπαίδευση και τη γενικότερη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη συμπράττουν, παρέχοντας 50 υποτροφίες σπουδών, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία κινείται στο πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς, που οφείλουν να διέπουν, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε μετά το lock down, λόγω της πανδημίας του COVID – 19, όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις, στόχος τόσο του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, όσο και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών είναι η ενέργεια να τύχει όσο το δυνατόν ευρύτερης ανταπόκρισης, στις τοπικές κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας».

Σε συνεργασία με Δήμους, τις αρμόδιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς των εν λόγω νησιών, προκηρύσσονται ανοικτός διαγωνισμός και κλήρωση μέσω της οποίας θα προκύψουν, αξιοκρατικά, οι δικαιούχοι των υποτροφιών, για κάθε νησί ξεχωριστά.

«Δικαίωμα συμμετοχής στην ενέργεια έχουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ και όλοι οι απόφοιτοι Γυμνασίου (τουλάχιστον) για το ΑΛΦΑ studies, που κατάγονται φυσικά από μικρά νησιά» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σκοπέλου.

Για να συμμετάσχει ο κάθε ενδιαφερόμενος στη διαδικασία, πρέπει να αποστείλει email στο [email protected] με την ένδειξη: ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στο οποίο θα αναφέρονται επίθετο, όνομα, νησί καταγωγής, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, τμήμα και σχολή πού επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία των υποτροφιών «ΑΛΦΑ Μικρά Νησιά», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11.00 – 13.00, στο τηλέφωνο 6937659825.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου