ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλη φωτιά στην Αγία Παρασκευή και θρίλερ με ηλικιωμένο

μεγάλη-φωτιά-στην-αγία-παρασκευή-και-θ-739466

Επεσε λιπόθυμος, όταν διαπίστωσε ότι ευτυχώς ο πατέρας του δεν ήταν μέσα στο φλεγόμενο καλύβι, την πόρτα του οποίου εναγωνίως προσπαθούσε να ανοίξει

Θρίλερ με την τύχη 90χρονου Βολιώτη χθες στις 11:00 το πρωί σε πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε ελαιοπερίβολα παρακείμενα του περιφερειακού στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Ο ιδιοκτήτης χωραφιού ηλικίας 60 ετών νόμιζε ότι ο υπερήλικας πατέρας του βρισκόταν στο καλύβι στο ελαιοπερίβολό τους, όταν καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από την περιοχή και νόμιζε ότι ήταν νεκρός

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, που άρχισαν άμεσα τις ενέργειες κατάσβεσης. Ο 60χρονος βρισκόταν σε δεινή ψυχολογική κατάσταση.

Ελεγε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα και να βγάλει τον πατέρα του λόγω της φωτιάς. Στο σημείο βρίσκονταν και γείτονές του που ήταν επίσης σοκαρισμένοι και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν άμεσα σε ρίψεις νερού στο καλύβι και την γύρω περιοχή και παράλληλα προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον 60χρονο όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι υπερήλικας δεν βρισκόταν στο χωράφι, αλλά στο σπίτι.

Ο 60χρονος ενημερωνόταν το νέο με ανακούφιση από την οικογένειά του και μετά από λίγη ώρα κατέρρεε από ψυχολογικό στρες, στο οποίο υποβλήθηκε.

Στο σημείο έσπευσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το πλήρωμα προσπαθούσε να ηρεμήσει τον άνδρα για αρκετή ώρα από την ψυχική οδύνη που υπέστη.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες συνέχιζαν τις ενέργειες κατάσβεσης έως αργά το μεσημέρι, καθώς η φωτιά είχε επεκταθεί και σε διπλανό χωράφι.

Πλήρης κατάσβεση έγινε τελικά στις 15:20, ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνέχιζε την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς και λάμβανε καταθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, η φωτιά κατέκαψε ελιές σε έκταση τριών στρεμμάτων και αμυγδαλιές. Συγκεκριμένα κάηκαν 13 ελαιόδενδρα και 30 αμυγδαλιές. Επίσης καταστράφηκε ολοσχερώς το καλύβι. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Αστεγος παραλίγο να καεί

Συναγερμός στο ΕΚΑΒ Βόλου χθες τα ξημερώματα. Στις 2:30 νεαροί ειδοποίησαν για βοήθεια όταν είδαν να βγαίνουν καπνοί από εγκαταλειμμένο υπόγειο στην οδό Αγ. Νικολάου στο ύψος της Κωνσταντά και φοβήθηκαν μήπως υπήρχε άνθρωπος μέσα. Πράγματι στο κτίριο υπήρχε νεαρός άστεγος, ο οποίος φέρεται να είχε αποκοιμηθεί με αναμμένο τσιγάρο.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε έκαιγε ακόμη ένα μικρό μέρος του στρώματός του, όταν ο άστεγος αντελήφθη τι είχε συμβεί από τους καπνούς που «έπνιγαν» το κτίριο.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που έσπευσε στον τόπο τον βρήκε έξω με τους νέους που είχαν καλέσει σε βοήθεια. Περίμενε κι εκείνος το ασθενοφόρο και ενημέρωσε ότι όλα ήταν καλά, καθώς είχε σβήσει τη φωτιά και δεν χρειαζόταν κάποια βοήθεια.

Φωτιά στον Τσουγκιά Σκιάθου

Στις 12:50 χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη νησίδα Τσουγκριάς Σκιάθου και σήμανε συναγερμό στις αρχές του νησιού. Αμεσα ήταν τότε η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Σκιάθου για τη διάθεση σκάφους και τη μεταφορά των πυροσβεστών στο σημείο.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης προχώρησαν σε κατάσβεση με θαλασσινό νερό που έριχναν με αντλίες. Ευτυχώς η πυρκαγιά ήταν μικρής έκτασης και σβήστηκε γρήγορα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκιάθου συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου