ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες στη Σκόπελο

προβληματισμένοι-οι-επαγγελματίες-σ-391137

Εντονος προβληματισμός διακατέχει τους επαγγελματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι διατυπώνουν το αίτημα της μείωσης, κατά 20%, στα ενοίκια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κατέθεσαν εγγράφως το αίτημά τους στους ιδιοκτήτες των αντίστοιχων καταστημάτων που εκμισθώνουν, ζητώντας την προαναφερθείσα μείωση ενοικίου. Λόγω της οικονομικής κρίσης, η συντριπτική πλειοψηφία αδυνατεί να συμβαδίσει οικονομικά με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Η περιορισμένη καταναλωτική διάθεση των ημεδαπών και των αλλοδαπών, σε συνάρτηση με την μείωση των εσόδων λόγω περικοπών, είναι το σημείο που προβληματίζει εντονότερα τους καταστηματάρχες, οι οποίοι καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να επιβιώσουν.

Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία διογκώνονται λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ αποφασίστηκε η κοινοποίησή τους στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έχει συντάξει ο Σύλλογος «μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, σαν σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος που εκπροσωπεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με καταστήματα όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, πήραμε σημαντικές αποφάσεις μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε θέματα σημαντικά, που αφορούν την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και πολλές φορές των ίδιων των οικογενειών μας».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «είναι ανάγκη να απαιτήσουμε μείωση των ενοικίων στο νόμιμο ποσοστό του 20%, έτσι όπως το αποφασίσαμε ομόφωνα στη συνέλευση. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, σαν μια ανάσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ». Το συγκεκριμένο αίτημα έχει ήδη γίνει, σημειωτέον, αποδεκτό σε ορισμένες περιπτώσεις, λαμβανομένων υπόψη των αντικειμενικών δυσκολιών που κυριαρχούν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, ότι το συγκεκριμένο αίτημα έχει διατυπωθεί κατά κόρον και σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, λόγω της σημαντικής μείωσης του τζίρου, η οποία είναι απόρροια της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταστηματάρχες της Σκοπέλου ζητούν «η αντίδραση των ιδιοκτητών να είναι θετική και ανοιχτή για κάθε συζήτηση». Σε άλλο σημείο της επιστολής τους, τα μέλη του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σχολιάζουν την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, τονίζοντας ότι «η σημερινή κατάσταση της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι ανεξέλεγκτη. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να γυρίσει την πλάτη και πόσο μάλιστα εμείς που έχουμε στην πλάτη μας μία μόνιμη καμπούρα η οποία μας θυμίζει κάθε μέρα πόσα πρέπει να πληρώνουμε για επόμενα χρόνια, ενώ καλά – καλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθημερινά». Λαμβανομένων υπόψη των προαναφερθέντων είναι ευδιάκριτη η αγωνία των επαγγελματιών εστίασης της Σκοπέλου, οι οποίοι προσβλέπουν σε μελλοντική επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου