ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μέτρα στήριξης επαγγελματιών στην Αλόννησο

μέτρα-στήριξης-επαγγελματιών-στην-αλ-749045

Απαλλαγή έξι μηνών για όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν φέτος στην Αλόννησο

Μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις του νησιού που δεν πρόκειται να ανοίξουν έλαβε η δημοτική αρχή Αλοννήσου, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες επαγγελματίες του νησιού που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, απαλλάσσονται για διάστημα έξι μηνών από τα δημοτικά τέλη, οι επιχειρήσεις του νησιού που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος, λόγω της πανδημίας. Το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες που δοκιμάζονται σκληρά, στην πιο δύσκολη σεζόν της τελευταίας εικοσαετίας.

«Κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε προαναγγείλει ευθύς εξαρχής. Ως δήμος στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και πλήττουν επιχειρήσεις του νησιού» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Περιγράφοντας την εικόνα του νησιού, υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αγγίξουμε τα περσινά επίπεδα, ακόμη και στην αιχμής της σεζόν. Δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ της περσινής και της φετινής κίνησης και σε καμία περίπτωση δεν φτάνουμε την πληρότητα 100% τον δεκαπενταύγουστο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, πριν την πανδημία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου