ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καθαρίζει καθημερινά έκταση 500 μέτρων στη Σκιάθο

καθαρίζει-καθημερινά-έκταση-500-μέτρων-σ-751176

Πρότυπο εθελοντισμού και διακριτικής προσφοράς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η κυρία των Αχλαδιών. Ο λόγος για την Παυλίνα Καρβούνη, η οποία καθαρίζει σε καθημερινή βάση, νωρίς το πρωί, χειμώνα – καλοκαίρι, τον δρόμο στις Αχλαδιές της Σκιάθου σε ακτίνα 500 μέτρων και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πολύτιμη η προσφορά της Παυλίνας Καρβούνη στο νησί, πάνω από 40 χρόνια κι όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Ζλατούδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κάθε ημέρα, πρωί και απόγευμα, θα τη συναντήσουμε στο ίδιο σημείο. Στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σκιάθου – Κουκουναριών, με μια σκούπα στο χέρι και να καθαρίζει τον δρόμο, σε ακτίνα 500 μέτρων από το σπίτι της, από κάθε εστία προκλήσεως πυρκαγιάς. Η Παυλίνα, όπως τη γνωρίζουμε όλοι, μας διδάσκει πώς να έχουμε την πόλη μας καθαρή».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την κ. Καρβούνη, η οποία καθαρίζει, σημειωτέον, μια μεγάλη ακτίνα από τη στροφή προς Αχλαδιές, μέχρι την πρόσοψη παρακείμενου ξενοδοχείου που φέτος παραμένει κλειστό λόγω της πανδημίας. «Είμαι Ελληνοαμερικανίδα, γεννήθηκα στην Καλαμάτα και σε πολύ μικρή ηλικία πήγαμε στο Σικάγο στην Αμερική. Σπούδασα στο Northern Illinois University και δίδαξα για δύο χρόνια ως εκπαιδευτικός σε σχολείο για παιδιά ηλικίας από 7 έως 10 ετών στο Σικάγο. Στη Σκιάθο βρέθηκα τυχαία για διακοπές, γνώρισα τον σύζυγό μου Αλέκο Καρβούνη και διαμένω μόνιμα στο νησί από το 1974», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, δηλώνει υπέρμαχη της εθελοντικής προσφοράς και του περιβάλλοντος, αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο, μεράκι και διάθεση, ενώ, όπως επισημαίνει, στη διάρκεια του χειμώνα καθαρίζει και την παραλία στις Αχλαδιές, συνδράμοντας με όλες τις δυνάμεις της στην κοινή προσπάθεια για την απομάκρυνση απορριμμάτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, διατηρεί με τον σύζυγό της επιχείρηση ενοικιαζομένων στις Αχλαδιές και όπως υπογραμμίζει καθαρίζει καθημερινά την περιοχή διότι: «Εχουμε διαμερίσματα που τα δημιουργήσαμε σιγά – σιγά και με πολύ κόπο και αν πάρει φωτιά θα καούν και το σπίτι, τα πάντα, θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Δεν θέλω να συμβεί αυτό».

Αξια πολλών επαίνων για την ανιδιοτελή προσφορά της, επισημαίνει ότι είναι προτεραιότητα για την ίδια η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος και όπως σημειώνει παράλληλα απομακρύνει καθημερινά δεκάδες πεταμένα αποτσίγαρα από τον δρόμο. Συνεχίζει με το ίδιο μεράκι, 365 μέρες τον χρόνο την ίδια δραστηριότητα, απευθύνοντας στους κατοίκους του νησιού την παραίνεση «να αγαπούν τον τόπο τους, να είναι πιο προσεκτικοί και να προστατεύουν το περιβάλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου