Τίμησαν σεβάσμιο ιερέα της Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-10, 19:00:56
Από την εκδήλωση τιμής στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό (φωτό Γιώργος Ρουσέτης)
Τίμησαν σεβάσμιο ιερέα της Σκοπέλου

Τα εύσημα του δήμου Σκοπέλου στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό για το πολύπλευρο έργο του

 

Αφιέρωμα τιμής στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό, σεβάσμιο ιερέα και λόγιο της Σκοπέλου, πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Σκοπέλου, στην αφετηρία του Αυγούστου.

Ο Δήμος Σκοπέλου, σε μια δύσκολη περίοδο, δίνει το παρών στον πολιτισμό του νησιού και διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τα μέτρα και τις υποδείξεις που έχουν καθοριστεί από τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας για την ασφαλή διεξαγωγή τους. Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίησή τους, είναι ότι δεν θα προκύψουν νέα δεδομένα στον τομέα της υγείας.

Με το αφιέρωμα τιμής στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό, άνοιξε ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Αυγούστου στον δήμο Σκοπέλου. Η τιμητική εκδήλωση βράβευσης του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καλλιανού για το συγγραφικό έργο και την προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά της νήσου Σκοπέλου, πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Ορφέας».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Ομάδας Πολιτισμού, Μαρία Σοφικίτου - Σίσκου, η οποία είχε αναλάβει και όλη την διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου π. Νικόλαος Κασσανδριανός, η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ομάδας Πολιτισμού Μαρία Σάββα, ο παιδίατρος του Κέντρου Σκιάθου Παναγιώτης Σταμούλης, ο Θεολόγος και πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου Κωνσταντίνος Σύρος και ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ευστάθιος Καραγιώργος.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, απένειμε στον π. Κωνσταντίνο τιμητική πλακέτα και ανακοίνωσε την πρόθεση του Δήμου να εκδώσει το έργο του. Ο π. Κωνσταντίνος, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Σκοπέλου, τους ομιλητές, τους παρευρισκομένους, και όσους τον στήριξαν και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες, παρουσίασε ανέκδοτα, μέχρι σήμερα, στοιχεία του πολιτισμού της Σκοπέλου από το 1600 μέχρι το 1800.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=