ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Να στηριχθεί το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

να-στηριχθεί-το-κέντρο-υγείας-σκοπέλο-392149

Τεράστια είναι τα προβλήματα με τα κενά που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο για τα οξύτατα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μιχελής. Ο Δήμαρχος παρουσιάζει την κατάσταση του Κ.Υ. τις ελλείψεις και ζητά την άμεση επέμβαση του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Σήμερα αντιμετωπίζω οξύτατα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Από τις πέντε οργανικές θέσεις γενικής ιατρικής είναι καλυμμένη μόνο μία (ο Διευθυντής του Κ.Υ.). Από τις έξι θέσεις αγροτικών γιατρών υπάρχουν μόνο δύο, με αποτέλεσμα οι οικισμοί του νησιού να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε κατ ελάχιστο.

Οι εφημερίες γίνονται σχεδόν αδύνατες. Παρασκευαστής δεν υπάρχει, ούτε οδοντίατρος. Δύο θέσεις γενικών γιατρών που είχαν εγκριθεί και για τις οποίες είχαν επιλεγεί οι γιατροί, ακυρώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η δυσχερής κατάσταση».

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Το ελάχιστο προσωπικό παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον τεράστιο όγκο ασθενών, ενώ ο ειδικός γιατρός που είναι Διευθυντής του Κέντρου Υγείας ουσιαστικά εφημερεύει 30 ημέρες το μήνα!

Ο ίδιος έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολλές φορές, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εισακουστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου