ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Ανοιξαν τα μπαρ παρά την αναστολή λειτουργίας

σκιάθος-ανοιξαν-τα-μπαρ-παρά-την-αναστ-753375

Λειτούργησαν τα καταστήματά τους παρά το γεγονός ότι τους είχε επιβληθεί 15νθημερη αναστολή για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία και εξυπηρετούσαν κόσμο.

Χειροπέδες σε δύο ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ στη Σκιάθο και έναν προσωρινά υπεύθυνο καφέ μπαρ προχθές το απόγευμα. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 42, 23 και 25 ετών. Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού διαπιστώθηκε ότι είχαν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους ενώ απαγορευόταν.

Δεν είχαν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που η Δημοτική Αστυνομία του νησιού τους είχε επιβάλει την αναστολή και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, καθώς φιλοξενούσαν περισσότερους πελάτες από το επιτρεπόμενο όριο αναλογικά με τα τετραγωνικά τους μέτρα.

Εντούτοις, παραβίασαν την υπουργική απόφαση για τα μέτρα προστασίας και επιπλέον το άρθρο 285 σύμφωνα με το οποίο όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Οι τρεις συλληφθέντες κρατήθηκαν και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή Εισαγγελέα. Θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Νέα πρόστιμα για μάσκα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Χθες αστυνομικοί στον Βόλο και τη Μαγνησία βεβαίωσαν 5 παραβάσεις και επέβαλαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, το οποίο χθες δεν διαπίστωσε καμία παράβαση, καθώς διαπιστώθηκε συμμόρφωση στα μέτρα στο σύνολο των επιβατών στα πλοία.

Ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που διανύουμε για την από εδώ και στο εξής πορεία του νέου κορονοϊού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου