ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε αναστολή άλλα 4 μπαρ στην Σκιάθο – Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τα ξημερώματα

σε-αναστολή-άλλα-4-μπαρ-στην-σκιάθο-αι-753727

Δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας παρά τις συστάσεις και υπήρχαν καταγγελίες σύμφωνα με την δημοτική αστυνομία

Αναστολή λειτουργίας άλλων τεσσάρων καφέ – μπαρ επέβαλε η Δημοτική Αστυνομία Σκιάθου. Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα για τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ κάποιο από αυτά είχε και παράβαση για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενό του.

Δεν έλαβαν τα μέτρα προστασίας προφύλαξης από τον κορονοϊό και εξέθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ενώ τους είχαν γίνει συστάσεις, σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία, η οποία βεβαίωσε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ σε κάθε ένα από αυτά αναλογικά με τα τετραγωνικά τους μέτρα και τους πελάτες που φιλοξενούσαν και επέβαλε αναστολή.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται, οι διαφορές στον αριθμό των πελατών που έπρεπε να βρίσκονται στο κατάστημα δεν ήταν μικρές. Σε ένα ενδεικτικά υπήρχαν 40 με όριο τους 29, στο δεύτερο 35 με όριο τους 28.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως υπήρχαν διαμαρτυρίες και τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει συστάσεις. Κανένας δεν θέλει να δημιουργήσει εμπόδια στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Κανένας δεν θέλει να πάει πίσω ο τουρισμός. Όμως για να υπάρξει καλή διαχείριση της κατάστασης και η πορεία της κρίσης να είναι με όσο το δυνατόν ανώδυνα αποτελέσματα χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Εξάλλου, προχθές το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου είχε επιβάλει αναστολή της λειτουργίας σε κλαμπ του νησιού του Παπαδιαμάντη προχωρώντας σε έλεγχο.

Οι νέοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες στο διάστημα από τις 2 τα ξημερώματα και μετά. Κατά τη διάρκειά τους δεν υπήρχαν αντιδράσεις με εξαίρεση μία περίπτωση. Εξάλλου, οι δημοτικοί αστυνομικοί συνοδεύονταν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου.

Επιχειρηματίας δεν άντεξε και άρχισε να φωνάζει: «Γιατί μου κλείνετε την επιχείρηση; Με καταστρέφετε!».

Τα πρόστιμα είναι όντως τσουχτερά και η αναστολή της λειτουργίας επώδυνη για την εστίαση σε μία δραματική χρονική στιγμή για την οικονομία. Εντούτοις, επιβάλλεται να υπάρχει αυστηρότητα όταν υπάρχει ένας κίνδυνος τόσο μεγάλος, ένας αόρατος εχθρός που έχει κηρύξει αναμφισβήτητα πόλεμο.

Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας θα συνεχιστούν με ένταση όπως συμβαίνει και σε όλα τα νησιά σε ολόκληρη την Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η τήρηση των μέτρων κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού. Οι αποστάσεις ασφαλείας, το μέτρο με τους καθήμενους πελάτες και χρήση της προστατευτικής μάσκας ισχύουν σύμφωνα με το ΦΕΚ μέχρι και σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου οπότε θα επαναξιολογηθεί η πορεία και διαχείριση της κατάστασης και θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου