ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραλία γυμνιστών στη Σκόπελο προτείνεται να χαρακτηριστεί η παραλία Βελανιό

παραλία-γυμνιστών-στη-σκόπελο-προτεί-392329

Ο χαρακτηρισμός της παραλίας του Βελανιού ως επίσημης παραλίας γυμνιστών της Σκοπέλου, είναι ένα από τα θέματα που προωθούνται από τους αρμοδίους του συγκεκριμένου νησιού.

Σύμφωνα μάλιστα με την εισήγηση του Δημάρχου Σκοπέλου, που θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, στόχος είναι να εκλάβει η συγκεκριμένη παραλία την θέση που κατείχε παλαιότερα στις προτιμήσεις των φυσιολατρών. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελής πρόκειται για μια παραλία που διαθέτει φυσική ομορφιά «έχει ιδανική θέση, ερημική μεν και ήσυχη αλλά πολύ κοντά στην πόλη της Σκοπέλου». Παράλληλα όμως «το ευτύχημα ότι περιβάλλεται από δασική έκταση (κατά συνέπεια μη «αξιοποιήσιμη» οικιστικά ή γεωργικά), δεν δημιούργησε ποτέ την ανάγκη διάνοιξης δρόμου».

Το Βελανιό καθιερώθηκε ως η πιο γνωστή «ανεπίσημη» παραλία γυμνιστών του νησιού, αποσπώντας θετικά σχόλια από τους ξένους επισκέπτες, απέκτησε φήμη και έγινε διάσημο στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι οι έλληνες γυμνιστές απαριθμούν τις 600.000 και μαζί με τους αλλοδαπούς τουρίστες φτάνουν τα δύο εκατομμύρια. «Νούμερα τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Ο γυμνισμός ως τουριστικό προϊόν κερδίζει συνεχώς «έδαφος» και γειτονικές μας χώρες που διαθέτουν αρκετές παραλίες γυμνιστών επιλέγονται ως τουριστικοί προορισμοί» σημειώνει στην εισήγησή του ο κ. Μιχελής.

Όπως προσθέτει παράλληλα ο ίδιος «ήδη, η εταιρία eWaterways, που διατηρεί κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και τις ΗΠΑ και ειδικεύεται σε κρουαζιέρες, πραγματοποίησε το πρώτο της οικολογικό ταξίδι τον Αύγουστο του 2011 στις ακτές της Κροατίας. Συνεχίζει έκτοτε να δραστηριοποιείται με συμμετοχές από όλη την Ευρώπη αλλά κυρίως από Γερμανούς, οι οποίοι έχουν παράδοση στον γυμνισμό». Στην πρόταση που θα καταθέσει ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των επισκεπτών που θέλουν να χαρούν το νησί μας αλλά και για να σεβαστούμε την επιθυμία όσων διαφωνούν ή προσβάλλονται από τον γυμνισμό, να καθορίσουμε και να χαρακτηρίσουμε επίσημα τουλάχιστον μια παραλία ως παραλία γυμνιστών -αυτήν του Βελανιού- και να προβούμε στην επισήμανσή της με διακριτές ταμπέλες».

Παράλληλα προτείνεται η ολοκλήρωση του καθαρισμού της παραλίας, ώστε να επανέλθει στη φυσική της κατάσταση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καθώς και η τροποποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί κανονισμού χρήσης παραλιών, προκειμένου «να εξαιρεθεί από τις παραλίες που δημοπρατεί ο δήμος για την τοποθέτηση και εκμετάλλευση ομπρελοκαθισμάτων, κινητής καντίνας, μηχανοκίνητων και μη σκαφών αναψυχής, θαλασσίων μέσων αναψυχής κ.λ.π.».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου