ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Θα κρατήσουμε τα νησιά υγιή και ασφαλή»

θα-κρατήσουμε-τα-νησιά-υγιή-και-ασφαλ-758493

Το μήνυμα του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, με αφορμή τους ελέγχους που διενεργούνται για τυχόν κρούσματα – Αρνητικά όλα τα δείγματα, που εξετάστηκαν μέχρι στιγμής στον μοριακό αναλυτή

Η ασφάλεια και η προστασία των τοπικών κοινωνιών και των επισκεπτών στα τρία νησιά, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα για τις υγειονομικές αρχές των Βορείων Σποράδων.

Αυτό κατέστησε σαφές μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου Γιάννης Ριζοδήμος, με αφορμή την είσοδο στην ποιο κρίσιμη περίοδο της φετινής τουριστικής σεζόν, καθώς όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης τον Αύγουστο, χωρίς όμως εκπτώσεις στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η υγειονομική εικόνα των τριών νησιών ως προς την «θωράκισή» τους είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική, σύμφωνα με τον ίδιο. Η λειτουργία του μοριακού αναλυτή στο Κέντρο Υγείας, όπου μπορούν να εξεταστούν τα «ύποπτα» για κορονοϊό περιστατικά, έχει «λύσει» τα χέρια των γιατρών, καθώς τα τεστ γίνονται επιτόπου στη Σκιάθο αφενός και αφετέρου τα αποτελέσματα βγαίνουν άμεσα, χωρίς να παρεμβάλλονται είτε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, είτε ιδιωτικά εργαστήρια. Έτσι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται άμεσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και ευρύτερα για την τοπική κοινωνία.

Είκοσι αρνητικά δείγματα

Σύμφωνα με πληροφορίες τις δύο τελευταίες εβδομάδες στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει γίνει έλεγχος σε 20 άτομα συνολικά και από τα τρία νησιά. Πρόκειται για πολίτες που διαμένουν στις Σποράδες και οι οποίοι προσήλθαν για να εξεταστούν, έχοντας διάφορα συμπτώματα αδιαθεσίας. Ήθελαν ουσιαστικά να βεβαιωθούν, αν έχουν προσβληθεί ή όχι, από κορονοϊό. Και τα 20 τεστ εξετάστηκαν στον μοριακό αναλυτή του Κ.Υ. Σκιάθου και ήταν αρνητικά. Η ανακούφιση τόσο για τους ίδιους τους εξεταζόμενους, όσο και για γιατρούς και νοσηλευτές ήταν μεγάλη.

«Τα νησιά των Σποράδων, αυτή τη στιγμή, είναι ασφαλή από πλευράς Covid-19. Ωστόσο, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας κάθε μέρα. Θέλουμε να κρατήσουμε την περιοχή υγιή και ασφαλή για κάθε επισκέπτη και για την τοπική κοινωνία», επανέλαβε ο κ. Ριζοδήμος, εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα τηρήσουμε με αυστηρότητα και σεβασμό τα όσα λένε επιστήμονες και όσα η κυβέρνηση αποφασίζει με νόμους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου