Περισσότερα από 300 τεστ από την Κινητή Μονάδα Υγείας στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-30, 21:50:59
Περισσότερα από 300 τεστ από την Κινητή Μονάδα Υγείας στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο των ενεργειών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εν όψει της τουριστικής περιόδου, εξασφάλισε την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), η οποία βρίσκεται στο νησί από 5 Ιουλίου για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες.

Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί περισσότερα από 300 άτομα, οι οποίοι εργάζονται σε κομβικά σημεία και έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με τουρίστες. «Η ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας με την Κινητή Μονάδα Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρέχει τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και αντιμετώπισης περιστατικού, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού», επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή Σκιάθου.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας ευχαριστεί θερμά τον κ. Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα  Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την ουσιαστική στήριξη στην υγειονομική ενίσχυση του νησιού εξασφαλίζοντας έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού και δήλωσε πως «Συνεχίζουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέχοντας υψηλό δείκτη αντιμετώπισης της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Τζούμας.

Για τη φιλοξενία και μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί την οικογένεια Δερβένη και το ξενοδοχείο “Skiathos Palace”, την κυρία Ξένη Μιχοπούλου του ξενοδοχείου “Πούντα” και τον καπετάνιο του “Πρωτέα”  Γιώργο Αντωνίου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=