ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα εύσημα του Δήμου Σκοπέλου στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό

τα-εύσημα-του-δήμου-σκοπέλου-στον-π-κων-762188

Αφιέρωμα τιμής στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό, σεβάσμιο ιερέα και λόγιο της Σκοπέλου, αποτελεί η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Δήμο Σκοπέλου, στην αφετηρία του Αυγούστου.

Ο Δήμος Σκοπέλου, σε δύσκολη περίοδο, δίνει το «παρών» στον πολιτισμό του νησιού και διοργανώνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τα μέτρα και τις υποδείξεις που έχουν καθοριστεί από τα Υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού, τηρώντας τις οδηγίες προστασίας για την ασφάλεια του κοινού. Βασική προϋπόθεση για τη διοργάνωση είναι ότι δεν θα προκύψουν νέα δεδομένα στον τομέα της υγείας

Με το αφιέρωμα τιμής στον π. Κωνσταντίνο Καλλιανό, ανοίγει ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Αυγούστου στον Δήμο Σκοπέλου. Η τιμητική εκδήλωση βράβευσης του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Καλλιανού για το συγγραφικό έργο και την προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά της Σκοπέλου διοργανώνεται το Σάββατο 1η Αυγούστου στις 20.30, στον πολυχώρο «Ορφέας».

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 20.30 στον ίδιο χώρο διοργανώνεται τιμητική εκδήλωση – παρουσίαση του λευκώματος «Μυστικά και… άλλες αποκαλύψεις» για τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με την εκδοτική εταιρεία WELCOMΕ.

Από 9 έως 16 Αυγούστου, 18:00 – 22:00, διοργανώνεται έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φάλκου, με θέμα «Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου».

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:30 διοργανώνεται συναυλία του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου, του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα», σε δικές του επιτυχίες και άλλα διαχρονικά λαϊκά τραγούδια, στην Παναγίτσα του Πύργου. Συμμετέχει ο μουσικός, τραγουδιστής Κώστας Καλαφάτης.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 21:30 διοργανώνεται συναυλία της Σκοπελίτισσας ερμηνεύτριας / μουσικού Κατερίνας Ντίνου με τη συνοδεία ορχήστρας, σε αγαπημένα ελληνικά τραγούδια και επιλογές της προσωπικής της δισκογραφίας. Η συναυλία θα δοθεί στην Παναγίτσα του Πύργου.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 21:30 διοργανώνεται ρεσιτάλ της συνθέτριας βιολίστριας May Roosevelt, με το μουσικό όργανο theremin, στην Παναγίτσα του Πύργου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00, στον πολυχώρο «Ορφέας». Η μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Μιχελή, που διετέλεσε δήμαρχος Σκοπέλου, περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου