ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 52χρονο ψαροντουφεκά στην Αλόννησο

συνεχίζονται-οι-έρευνες-για-τον-52χρονο-762808

Συναγερμός έχει σημάνει από προχθές το βράδυ στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για αγνοούμενο ψαρουντουφεκά. Πρόκειται για Ρουμάνο ηλικίας περίπου 52 ετών. Η σύζυγός του ενημέρωσε προχθές το βράδυ ότι δεν επέστρεψε σπίτι ενώ είχε πάει για υποβρύχια αλιεία στην περιοχή Γυάλια από το μεσημέρι. Από το λιμενικό υπήρξε αστραπιαία κινητοποίηση, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος ενημέρωσε την Αστυνομία ότι ανησύχησε για τον σύζυγό της προχθές γύρω στις 10:00 το βράδυ. Παρά το περιορισμένο της ορατότητας ξεκίνησαν έρευνες άμεσα.

Δύο περιπολικά σκάφη της Αλοννήσου και της Σκιάθου άρχισαν να ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή, ενώ κλήθηκαν ιδιώτες δύτες για να συνδράμουν. Οι έρευνες συνεχίστηκαν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας έως και αργά τη νύχτα με ανεπιτυχές αποτέλεσμα, καθώς εντοπίστηκαν μόνο η ζώνη με τα βαρίδια του Ρουμάνου και το ψαροντούφεκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο στην εν λόγω παραλία που είναι σχετικά απομονωμένη μόνος, ενώ κανονικά η υποβρύχια αλιεία επιτρέπεται κατά ζεύγη σε βάθος δέκα μέτρων.

Η σύζυγός του και η οικογένειά του ανησυχεί. Από το σπίτι αποχώρησε προχθές στις 15:00. Οσο περνούν οι ώρες κορυφώνεται η αγωνία τους ότι κάτι κακό μπορεί να συνέβη.

Οι λιμενικές αρχές ειδοποίησαν ήδη από προχθές όλα τα τουριστικά σκάφη και τους αλιείς για το περιστατικό ώστε να είναι ενήμεροι. Δυστυχώς, μέχρι και χθες το βράδυ κανείς δεν είχε δει τον αγνοούμενο ούτε από τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών ούτε από τους αλιείς.

Επισημαίνεται ότι το λιμενικό έχει ψάξει όλη τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γυάλια επεκτείνοντας τις έρευνες στις διπλανές παραλίες.

Οι δύτες που συνέδραμαν βούτηξαν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή και μία και δυο και τρεις φορές.

Ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου Τρίτον Κώστας Ευσταθίου ενημέρωσε ότι από τη δική του μόνο ομάδα στις έρευνες συμμετέχουν δύο δύτες, ήδη από προχθές το βράδυ ώστε να μη χαθεί χρόνος.

Προχθές που εξαφανίστηκε ο ψαροντουφεκάς επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες στο νησί καθώς επικρατούσε βοριάς εντάσεως 3 Μποφόρ. Ετσι, κανένας δεν μπορεί να φαντασθεί τι συνέβη.

Το γεγονός πάντως, ότι βρέθηκαν τα εργαλεία του αγνοούμενου βάζει υποψίες. Αραγε ο 52χρονος έμεινε από οξυγόνο και προσπαθώντας να αναδυθεί γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας απελευθερώθηκε από αυτά μόνος του;

Στην Αλόννησο χθες όλοι οι κάτοικοι του νησιού συζητούσαν για τον ψαροντουφεκά αγωνιώντας για την τύχη του. Οι έρευνες από τις λιμενικές αρχές συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθεί και η περιπέτεια με την εξαφάνισή του να έχει αίσιο τέλος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου