ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βραβεύτηκε το στέκι των διασήμων στη Σκόπελο

βραβεύτηκε-το-στέκι-των-διασήμων-στη-σ-763318

Πανελλήνια διάκριση στα «Greek awards» έλαβε η διάσημη διεθνώς «Ανατολή» του Γιώργου Ξηντάρη

Ζηλευτή διάκριση απέσπασε το αγαπημένο στέκι των διασήμων στη Σκόπελο, η «Ανατολή» της οικογένειας Ξηντάρη, που δημιουργήθηκε με μεράκι στη χώρα του νησιού. Το διάσημο ουζερί, που δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο Σκοπελίτη ρεμπέτη Γιώργο Ξηντάρη, βιρτουόζο στο μπουζούκι και την κουζίνα, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Greek awards» για την κουζίνα, τη θέα και τη μουσική, που προσφέρει κάθε βράδυ στους θαμώνες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με βαθμολογία 8,8 στα 10, το διάσημο ουζερί της Σκοπέλου κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία πανελλαδικά, διατηρώντας ατόφιο το παραδοσιακό χρώμα που το διακρίνει.

Διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Πίρς Μπρόσναν και δεκάδες ακόμη έχουν γευτεί τα εδέσματα και τη μουσική της «Ανατολής», που αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Ξηντάρης υπογράμμισε ότι «ήταν ευχάριστη έκπληξη το βραβείο, που δόθηκε ανάμεσα σε 13.000 περίπου καταστήματα σε όλη την Ελλάδα». Το μεγαλύτερο βραβείο έχει δοθεί, ωστόσο, προ πολλού, από τους θαμώνες, που γεμίζουν κάθε βράδυ τα τραπέζια, απολαμβάνοντας τη θέα, τη ρεμπέτικη μουσική και νόστιμους μεζέδες.

«Δημιουργήσαμε με αγάπη το μαγαζί, παίρνουμε αγάπη από τον κόσμο, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίζουμε τους πάντες με αγάπη» σημείωσε ο κ. Ξηντάρης.

Παράλληλα σημείωσε ότι «το μαγαζί είναι παιδί μου και σήμερα μαγαζί των παιδιών μου, του Αντώνη και του Θοδωρή, που σπούδασαν στατιστική στην ΑΣΟΕΕ και ψηφιακά συστήματα στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά αντίστοιχα, αλλά ακολουθούν τα βήματά μου και στο μαγαζί και στη μουσική. Στυλοβάτης είναι η σύζυγός μου Ευγενία και η αγάπη που εισπράττουμε από τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε».

Η διάκριση απονεμήθηκε με βάση τις κριτικές του κόσμου, τις διαδικτυακές αναρτήσεις και τα σχόλια που έχουν διατυπωθεί, δίνοντας τα εύσημα στην οικογένεια Ξηντάρη για το επιχειρηματικό εγχείρημα που αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας.

Διάσημος Σκοπελίτης

Γέννημα – θρέμμα της Σκοπέλου ο Γιώργος Ξηντάρης, με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δεκάδες τηλεοπτικά αφιερώματα, με πρόσφατη την επίσκεψη συνεργείου του CNN, αποτελεί κορυφαίο εκπρόσωπο του νησιού και της ρεμπέτικης μουσικής.

Σταθμοί στη μουσική του καριέρα το 1982, όταν ο σκηνοθέτης Φώτης Μεσθεναίος ξεκινά τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το μινόρε της αυγής» στην ΕΡΤ. Στις «φωνές» που κλήθηκαν να ντουμπλάρουν «τραγουδιστικά» τους ηθοποιούς ήταν και Γιώργος Ξηντάρης, ο οποίος «δάνεισε» την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φωνή του ντουμπλάροντας τον Αντώνη Καφετζόπουλο σε τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Μάρκος Βαμβακάρης. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου 1983 και λόγω της μεγάλης τηλεθέασης ολοκληρώθηκε με δεύτερο κύκλο το 1984 με συνολικά 27 επεισόδια.

Τον Απρίλιο του 1983, κυκλοφόρησε από τη Μίνως Μάτσας σε διπλό άλμπουμ βινυλίου το πρώτο σάουντρακ της σειράς, με 26 από τα τραγούδια που ακούστηκαν στα επεισόδια του πρώτου κύκλου. Ο Ξηντάρης τραγουδάει και παίζει μπουζούκι σε επτά από αυτά τα τραγούδια. Ο δίσκος ξεπέρασε τις 100.000 πωλήσεις και έγινε πλατινένιος. Ο καταξιωμένος στο πανελλήνιο, Γιώργος Ξηντάρης, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της Σκοπέλου και της Αθήνας και δηλώνει πανευτυχής για την δεμένη οικογένεια που δημιούργησε, συνεχίζοντας την μουσική του πορεία στο ρεμπέτικο, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου