ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμικό παρών Σκιάθου στην Αυστρία

δυναμικό-παρών-σκιάθου-στην-αυστρία-393874
Εντονη είναι η παρουσία της Σκιάθου στις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθούν οι προκρατήσεις των αλλοδαπών τουριστών, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού Vakantiebeurs Ουτρέχτης και Ferienmesse Βιέννης 2012 συμμετείχε δυναμικά η Σκιάθος στο διάστημα μεταξύ10-15 και 12-15 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην Ολλανδία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γ. Κολέτσος, ενώ η έλευση επισκεπτών ανήλθε σε 150.000 περίπου, στην έκθεση της Αυστρίας.
Αισιόδοξο μήνυμα αποτελεί το γεγονός της δεύτερης απ’ ευθείας αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με τη Βιέννη μέσω της Air Berlin, που τέθηκε σε λειτουργία από τις 22 Μαΐου έως τις 9 Οκτωβρίου του 2011, ενδεικτικό της πρόθεσης των αυστριακών πολιτών να επισκεφτούν τη Σκιάθο.
Η φετινή τουριστική προβολή που ξεκίνησε με την παρουσία του Δήμου Σκιάθου στις εκθέσεις World Travel Market του Λονδίνου και ΕΙΒΤΜ της Βαρκελώνης, έχει ως στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας, την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και την επιπλέον διαφήμιση της Σκιάθου. Προσπάθεια όμως που, αν και υποστηρίζεται έντονα τόσο από το Δήμο όσο και από επιχειρηματίες του τόπου, δυστυχώς πλήττεται από την αρνητική εικόνα ολόκληρης της χώρας μας στο εξωτερικό εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και την παρατεινόμενη αρνητική ειδησεογραφία, με αποτέλεσμα τη δυσπιστία των αλλοδαπών πολιτών να προχωρήσουν σε προκρατήσεις την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου