ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην Σκόπελο

ιστιοφόρο-παρασύρθηκε-από-τους-ισχυρ-2412

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σκοπέλου και Σκιάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ’’Αμάλθεια’’ με δύο επιβαίνοντες, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στον όρμο Πανόρμου Σκοπέλου λόγω εμπλοκής σχοινιού της σημαδούρας στον έλικα του σκάφους και το οποίο είχε παρασυρθεί πρωτύτερα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Αμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τους δύο επιβάτες στην ακτή, καλά στην υγεία τους. Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέμπλεξαν το σκοινί από τον έλικα του ιστιοφόρου και επιβιβάστηκαν σε αυτό με τους δύο επιβαίνοντες, όπου κατέπλευσαν στο λιμένα Ν. Κλήματος Σκοπέλου με ασφάλεια.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου