ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε καραντίνα η θετική στον κορονοϊό τουρίστρια ~ Μαζί με τα μέλη της οικογένειας της εν αναμονή των τεστ

σε-καραντίνα-η-θετική-στον-κορονοϊό-το-8700

Χαρδαλιάς: «Διαχειριστήκαμε το κρούσμα χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα» – «Νιώθουμε ασφαλείς» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Γιάννης Γιαννίτσης

Σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο του νησιού, που λειτουργεί για τον σκοπό αυτό, βρίσκεται από προχθές το βράδυ η τουρίστρια από τη Σερβία, που έφθασε στη Σκιάθο με την πρώτη πτήση της Air Serbia και διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό. Η τουρίστρια, που έφθασε στη Σκιάθο αεροπορικώς μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της, είναι ασυμπτωματική και γι’ αυτό τον λόγο οδηγήθηκε στο ξενοδοχείο και όχι σε δομή υγείας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μαζί με τη γυναίκα από τη Σερβία στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Σκιάθο φιλοξενούνται τόσο ο σύζυγος, όσο και τα παιδιά τους, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία επίσης υποβλήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί μήπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι θετικά στον COVID-19.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί του Παπαδιαμάντη που ήρθε μαζί με την πρώτη πτήση για την τουριστική σεζόν διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο ο ΕΟΔΥ μαζί με την Πολιτική Προστασία. «Ημασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε διαχείριση του κρούσματος, την οποία κάναμε, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αμέσως μόλις βγήκε το θετικό αποτέλεσμα για το τεστ, ενημερώθηκαν η άμεσα ενδιαφερόμενη και η οικογένειά της και οργανώθηκε η μεταφορά της από το ξενοδοχείο όπου είχε κάνει κράτηση προκειμένου να καταλύσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές προς το ξενοδοχείο καραντίνας, όπου θα παραμείνει συνολικά 14 ημέρες.

Χθες στο νησί αφίχθησαν δύο ακόμη πτήσεις από τη Γερμανία μεταφέροντας τουρίστες στο νησί, οι οποίοι σύμφωνα τα πρωτόκολλα υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Τα δείγματα στάλθηκαν στη Λάρισα και αναμένονται τα αποτελέσματα. Στο αεροδρόμιο μάλιστα έγινε και η καθιερωμένη σύσκεψη μεταξύ των τοπικών αρχών κατά την οποία εξετάστηκαν η διαδικασία και ο χρόνος των ελέγχων που γίνονται κατά την άφιξη κάθε πτήσης.

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Σήμερα στο νησί αναμένεται να φθάσει κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ, που θα αναλάβει τη διενέργεια ελέγχων στον πληθυσμό του νησιού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Η άφιξη της μονάδας που είχε ανακοινωθεί προ ημερών έρχεται να συμπέσει με τον εντοπισμό του πρώτου εισαγόμενου κρούσματος.

Μοριακός αναλυτής

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται και ο μοριακός αναλυτής στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου προκειμένου τα τεστ για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού να γίνονται στο νησί χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύουν με πλοίο προς Βόλο και από Βόλο προς Λάρισα.

«Είμαστε καλά, νιώθουμε ασφαλείς»

Στη Σκιάθο πάντως επικρατεί απόλυτη ηρεμία όπως διαβεβαίωνε χθες ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννίτσης. «Από τη στιγμή που άνοιξαν οι πτήσεις αργά ή γρήγορα θα είχαμε κρούσμα.

Το γνωρίζουμε όλοι αυτό και για τον λόγο αυτό έχουν ληφθεί και τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ο χειρισμός του πρώτου κρούσματος το οποίο ήρθε δυστυχώς με την πρώτη πτήση έγινε με τρόπο υποδειγματικό. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα», σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης και πρόσθεσε: «Είμαστε καλά, νιώθουμε ασφαλείς». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση η Σκιάθος είναι απόλυτα ασφαλής τουριστικός προορισμός. «Το Κέντρο Υγείας του νησιού για πρώτη φορά στα χρονικά είναι επαρκώς στελεχωμένο, το ίδιο και οι υπηρεσίες ασφαλείας. Τέτοιες υπηρεσίες υγείας και ασφάλειας δεν είχαμε δει επί σειρά ετών στο νησί. Νιώθουμε ασφαλείς», υπογράμμισε ο κ. Γιαννίτσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου