Σκιάθος: Σε ξενοδοχείο καραντίνας η Σέρβα τουρίστρια

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-03, 13:13:02
Σκιάθος: Σε ξενοδοχείο καραντίνας η Σέρβα τουρίστρια

Σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταφέρθηκαν τόσο η Σέρβα που ταξίδεψε αεροπορικώς προχθές στη Σκιάθο και βρέθηκε χθες θετική σε κορονοϊό, όσο και τα μέλη της οικογένειάς της που ταξίδεψαν μαζί της στο νησί.

Όπως είναι γνωστό, η γυναίκα από τη Σερβία επέβαινε στην πρώτη πτήση εξωτερικού προς Σκιάθο με 145 επιβάτες και μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο για κορονοϊό βρέθηκε θετική στον νέο ιό.

Η επιβεβαίωση του κρούσματος έγινε χθες και ήχησε… συναγερμός στο νησί. Πλέον, όπως έγινε γνωστό, σε τεστ θα υποβληθούν και τα μέλη της οικογένειάς της που βρίσκονται στην Σκιάθο, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας τόσο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε προχθές, όσο και μεταξύ των συνεπιβατών της στην πτήση για το νησί,

Χθες, μετά την επιβεβαίωση του θετικού κρούσματος, από τον ΕΟΔΥ ενημερώθηκαν το Κέντρο Υγείας του νησιού, η Αστυνομία, αλλά και ο airport manager Στέφανος Λαμπρόπουλος για τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Γιάννη Ριζοδήμο, ο τουρίστας θα οδηγηθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας, κάτι που έγινε, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες και άμεσα θα γίνει ιχνηλάτηση και στα μέλη της οικογένειάς του. Σε δεύτερη φάση θα γίνει ιχνηλάτηση και στους συνεπιβάτες της πτήσης από Σερβία.

Παράλληλα προβλέπονται απολυμάνσεις τόσο στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε, αλλά και στο αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο πάντως σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο και με αφορμή την προχθεσινή ημέρα των πτήσεων έγινε ήδη από την Τετάρτη ειδική απολύμανση που προβλέπεται σε περίπτωση επιβεβαίωσης θετικού κρούσματος. «Το κάναμε ως άσκηση και τελικώς προλάβαμε τις εξελίξεις» είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στα δωμάτιά τους

Το σύνολο των επιβατών, 285, που έφθασαν στη Σκιάθο με τις δύο πρώτες πτήσεις της σεζόν και με διαφορά δέκα λεπτών η μία από την άλλη, παρέμειναν μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των 66 δειγμάτων που λήφθηκαν στα δωμάτιά τους στα ξενοδοχεία, χωρίς να μετακινούνται στο νησί.

Η επιβεβαίωση του κρούσματος σήμανε υγειονομικό συναγερμό αν και μέχρι και σήμερα ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας διέψευδε την ύπαρξη κρούσματος επικαλούμενος πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας του νησιού και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=