ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θετικό κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστα πτήσης στη Σκιάθο

θετικό-κρούσμα-κορονοϊού-σε-τουρίστα-10490

Περισσότερα από 6.500 τεστ διενεργήθηκαν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, εκ των οποίων τα 5.889 έγιναν στα αεροδρόμια.

Σε ό,τι αφορά στις διεθνείς πτήσεις από τους 1.372 μοριακούς ελέγχους, εντοπίστηκαν πέντε θετικά κρούσμτα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον ΕΟΔΥ.

Σε επικοινωνία που είχε το taxydromos.gr ο Διευθυντής του αεροδρομίου Σκιάθου, κ. Λαμπρόπουλος επιβεβαίωση τη ύπαρξη ενός θετικού κρούσματος, άτομο Σερβικής καταγωγής, ασυμπτωματικό. Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, διαψεύδει ότι εντοπίστηκαν κρούσματα σε ταξιδιώτες διεθνών πτήσεων, καθώς όπως είπε δεν έχει ενημέρωση.

Το Κέντρο Υγείας Σκιάθου αναμένει οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τη διαχείριση του περιστατικού και για την μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε ο κ. Λαμπρόπουλος, χθες μετά την αποχώριση των επιβατών των δύο αεροσκαφών, έγινε ειδική απολύμανση όλων των χώρων του αεροδρομίου, και όπως τόνισε χαρακτηριστικά «προλάβαμε και κάναμε προληπτικά ό,τι θα έπρεπε να κάνουμε σήμερα».

Από τα χερσαία σύνορα από τα 388 τεστ που έγιναν, τα 2 ήταν θετικά και καταγράφηκαν στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου