ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους κατοίκους των Σποράδων

δωρεάν-υπηρεσίες-ψυχικής-υγείας-στου-12435

Ξεκινά η συνεργασία της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία με τα Κέντρα Υγείας των νησιών Βορείων Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος).

Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ’’ΔΙΟΔΟΣ’’ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020, η Κινητή Μονάδα προάγει την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της Ψυχικής Υγείας ενηλίκων που είναι αποκλεισμένοι από σχετικές δομές.

Φέρνει την ψυχική υγεία και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Μαγνησίας, καθώς επίσης προκρίνει την ενημέρωση του υγιούς πληθυσμού, με δράσεις και ψυχοκοινωνική παρέμβαση.

Αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτρια

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν σε χώρους των Κέντρων Υγείας. Οι επικείμενες επισκέψεις είναι στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου 15-16 Ιουλίου και στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου στις 5 Αυγούστου.

Οι υπεύθυνοι της Κινητής Μονάδας ευχαριστούν θερμά τους δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την υποστήριξη του κοινωφελούς έργου τους συνολικά και όλη τη βοήθεια που τους παρείχαν. Ακόμη ευχαριστήσουν την ακτοπλοϊκή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS για την ευγενική χορηγία των εισιτηρίων μεταφοράς της διεπιστημονικής ομάδας από και προς τα νησιά καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η διαμονή τους στο νησί της Σκοπέλου είναι χορηγία του Ξενοδοχείου Spyrou Skopelos Experience, το οποίο και ευχαριστούν θερμά για την άμεση ανταπόκριση και την κάλυψη των εξόδων διαμονής της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου