ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χαρδαλιάς από Σκιάθο: Ανοίγουμε με όρους ασφάλειας

χαρδαλιάς-από-σκιάθο-ανοίγουμε-με-όρο-14382

«Θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά, είναι προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία», δήλωσε από τη Σκιάθο πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός μαζί με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού Κωνσταντίνο Λούλη έφτασαν στο νησί λίγο μετά τις 12.30, στο πλαίσιο επισκέψεων στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από μεθαύριο 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου έγινε τεχνικό μίτινγκ και αυτοψία έτσι ώστε από την Τετάρτη το αεροδρόμια να ανοίξει με όρους ασφάλειας και το κυριότερο, με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά, είναι προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Όσοι ταξιδιώτες έρχονται, πρέπει να είναι ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, όλοι οι νησιώτες μας που θα τους υποδεχθούν πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων είτε αφορούν στη δημόσια υγεία είτε στις διαδικασίες ελέγχου που δεν θα είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες», πρόσθεσε επίσης ο υφυπουργός.

Στο κλίμα αυτό διαβεβαίωσε ότι οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό θα αντιμετωπιστεί με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ ζήτησε από όλους ψυχραιμία και νηφαλιότητα, υπογραμμίζοντας πως κάθε λάθος πληροφορία ή φήμη που διακινείται «στοχεύει» την ίδια την χώρα.

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος στις δηλώσεις του ήταν επίσης ο γγ Τουρισμού Κων. Λούλης, ο οποίος επισήμανε πως στόχος του υπουργείου είναι «να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως παρ’ όλο ότι είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό στο τέλος το πρόσημο θα είναι θετικό, καθώς η χώρα και κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Αισιόδοξος τέλος, εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας σημειώνοντας κυρίως την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο δήμος με την Πολιτική Προστασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου