ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διστακτική εκκίνηση της σεζόν

διστακτική-εκκίνηση-της-σεζόν-15629

Αλλαγές στο πρόγραμμα της TUI με πτήσεις από Μάντσεστερ τον Αύγουστο

Διστακτικά ανοίγει η αυλαία της θερινής σεζόν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και τα υπόλοιπα περιφερειακά, με την TUI να διαφοροποιεί το πρόγραμμά της, ορίζοντας ως σημείο εκκίνησης για τις καλοκαιρινές πτήσεις τον Αύγουστο. Η αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδιών και τουρισμού προχώρησε σε αλλαγές δρομολογίων με μεγάλη συμπύκνωση των πτήσεων της γενικότερα στην Ελλάδα και φυσικά προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν 4 Αυγούστου από το Μάντσεστερ, ενώ προγραμματίζονται δύο ακόμη στις 7 Αυγούστου από το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Με αυτές τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα θα κυλήσει ο Αύγουστος, μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου της φετινής σεζόν στις 18 Σεπτεμβρίου.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών της Σκιάθου, Χρήστος Δημητριάδης, υπογραμμίζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι χαμηλές οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και συνέστησε «προσαρμογή στην πραγματικότητα». Η εικόνα του νησιού θυμίζει ανοιξιάτικη περίοδο μέχρι στιγμής, με το νησί να βρίσκεται σε φάση αναμονής και τους ανθρώπους του τουρισμού να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου, η τουριστική κίνηση αναμένεται να βελτιωθεί τον Αύγουστο, χωρίς, ωστόσο, να διατηρηθούν τα δεδομένα άλλων εποχών το καλοκαίρι της πανδημίας. «Οσο πιο οχυρωμένο και έτοιμο είναι το κέντρο υγείας, τόσο περισσότερο θα βοηθηθεί αυτή η κατάσταση. Αυτός ο αγώνας που γίνεται από όλους μας και περισσότερο από αυτούς που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι» είπε.

Την ίδια εικόνα μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μαίρη Διαμάντη, τονίζοντας ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και δεν παίρνουν το ρίσκο να ανοίξουν πριν τις 15 Ιουλίου, αφενός γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις, αφετέρου γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ολο αυτό τον καιρό μας έχουν απορροφήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευελπιστούμε ότι θα ανοίξουμε τον Ιούλιο, παρ’ ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις».

Διάχυτη είναι η ανησυχία σε όλους τους κλάδους του τουρισμού, με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων της Αλοννήσου, Βαγγέλη Αναγνώστου, να υπογραμμίζει ότι «μας προβληματίζει όλους το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν δεν έχει ανοίξει ακόμη. Η αγορά είναι παγωμένη και οι τουριστικές επιχειρήσεις ανοίγουν δειλά – δειλά. Κρατήσεις δεν υπάρχουν, έχουν μειωθεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, έχουν περιοριστεί τα προγράμματα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί προκαλεί ανησυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου