ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

προβληματισμένοι-οι-ξενοδόχοι-σχετι-30609

Απορίες και προβληματισμό προκαλούν στους ξενοδόχους τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ζητώντας διευκρινίσεις από την πολιτεία σχετικά με την απαιτούμενη συνεργασία με γιατρό για τα καταλύματα άνω των 50 κλινών. Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας ζητούν περαιτέρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας, σε κοινή γραμμή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ότι «δεν είναι έργο του ξενοδόχου ο εντοπισμός και η περίθαλψη πιθανών κρουσμάτων, αλλά των δημόσιων δομών υγείας».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αναταραχή προκαλούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων να επισημαίνει σε επιστολή που κοινοποίησε στον υφυπουργό τουρισμού ότι: «Δεχόμαστε συνεχώς οχλήσεις από μέλη μας πως είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ιατρό ή η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος. Τα μέλη μας έχουν ως αντικείμενο δραστηριότητας να παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες διαμονής, εστίασης κλπ. Είναι άλλο ζήτημα, λόγω COVID-19, να τηρούν τα μέλη μας κάποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και άλλο να τους επιβάλλουμε βάρη που δεν τους αναλογούν».

Σε ευθεία γραμμή με τις κοινές θέσεις, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπάρχει ασάφεια και αναμένουμε να γίνει ξεκάθαρο από το Υπουργείο το θέμα των γιατρών και παράλληλα πως θα λειτουργήσουν όσα ξενοδοχεία διαθέτουν άνω των 50 δωματίων. Πιστεύουμε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει συνεργασία με το κέντρο υγείας, με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες». Παράλληλα αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει άριστη συνεργασία και προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, με ένα μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου και οικονομικά αλλά και με τρόπους που είναι εφικτοί, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Καταθέτοντας τις κοινές θέσεις, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι «δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από COVID -19. Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας».

Το ζητούμενο, από τους ξενοδόχους, είναι να καταρτιστεί η σχετική λίστα για τα ξενοδοχεία που απαιτείται να έχουν συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, Θανάση Μπαρούτα, να επισημαίνει ότι «η σχετική δαπάνη πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου και όχι το ξενοδοχείο», για να προσθέσει ότι «το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τον επαγγελματία, ειδικά στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου