ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιαθίτης στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης

σκιαθίτης-στην-πρώτη-γραμμή-της-ενημέ-32103

Ο Σκιαθίτης Κώστας Τσουρός συγκαταλέγεται στα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός, συγκαταλέγεται στα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης. Με καταγωγή από τη Σκιάθο και τη Ζαγορά, ο γνωστός δημοσιογράφος συμμετέχει στην τηλεοπτική παρέα του «Καλύτερα δεν γίνεται», που δίνει κεφάτο χρώμα στα Σαββατοκύριακα από τη συχνότητα του Alpha.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της Σκιάθου και του Πηλίου, τόπους καταγωγής των γονέων του, Δημήτρη και Ελπίδας, υπογραμμίζοντας με ενθουσιασμό τους ακατάλυτους δεσμούς που τον συνδέουν με την περιοχή.

Στενός συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού, με πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο Κώστας Τσουρός δραστηριοποιείται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για πολλά χρόνια και παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα δεν παραλείπει να επισκέπτεται τον τόπο καταγωγής του «το Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι» όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ομορφιά της Σκιάθου και της Ζαγοράς. Οποτε έρχομαι στη Σκιάθο νιώθω ότι απελευθερώνομαι, ότι ζω μέσα στη φύση. Θα μου άρεσε να μένω πάρα πολύ στη Σκιάθο, ωστόσο οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, ούτως ή άλλως, τώρα επιβάλλουν να είμαι στην Αθήνα, οπότε χαίρομαι να απολαμβάνω το νησί όποτε μπορώ» υπογραμμίζει.

Εχοντας ως αφετηρία την ΕΡΤ στα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, με επίκεντρο το δελτίο ειδήσεων, συνέχισε την πορεία του στον ΑΝΤ1, στο πάνελ του «Πρωινού» με τη Φαίη Σκορδά, για να ακολουθήσει η εξίσου επιτυχημένη θητεία του στον Alpha, με την πρόταση για την παρουσίαση καλοκαιρινής εκπομπής να βρίσκεται στο τραπέζι.

Στη διάρκεια της καραντίνας, η τηλεοπτική παρέα του «Καλύτερα δεν γίνεται» παρέμεινε στις επάλξεις, προσφέροντας ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολλά χαμόγελα στους τηλεθεατές. «Ηταν πρωτόγνωρη η κατάσταση για όλους και παρά τους αρχικούς μας φόβους, γιατί ήταν ένα ρίσκο για μας, πηγαίναμε στο κανάλι, γιατί ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση, ψυχαγωγία και παρέα. Ειδικά τις μέρες που ήταν κλεισμένος στο σπίτι. Σταδιακά όμως, όταν αρχίσαμε να γνωρίζουμε την κατάσταση και να μαθαίνουμε τι γίνεται, η γνώση πολλές φόρες απαλύνει τον φόβο, σιγά – σιγά πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας και φτάσαμε σε αυτά τα καλά αποτελέσματα που έχουμε», τονίζει.

Το φετινό καλοκαίρι, εφόσον το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, θα βρεθεί και πάλι στον τόπο καταγωγής του, κοντά σε αγαπημένους ανθρώπους. «Από το νησί μου, μου λείπουν οι φανταστικές παραλίες, μου λείπουν οι φίλοι μου, που τους βλέπω δυστυχώς μόνο το καλοκαίρι. Από το Πήλιο μου λείπει πάρα πολύ η φυσική ομορφιά του, τα μήλα της Ζαγοράς και φυσικά οι συγγενείς μου που βρίσκονται και στη Σκιάθο και τη Ζαγορά» αναφέρει.

Δηλώνει αισιόδοξος για το φετινό καλοκαίρι, παρά τον σκόπελο της πανδημίας, καλώντας τους Ελληνες να στηρίξουν τα νησιά. «Το καλοκαίρι σίγουρα θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Πιστεύω, ωστόσο, ότι επειδή ως χώρα αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με πολύ καλές επιπτώσεις, τα διθυραμβικά σχολεία που διατυπώνει η Ευρώπη για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικά και σίγουρα θα καρπωθεί οφέλη και η Σκιάθος, γιατί είναι ένα νησί που δεν είχε κανένα κρούσμα και επίσης παραδοσιακά προσελκύει ξένους τουρίστες. Οπότε νομίζω ότι και φέτος θα έρθουν. Πρέπει και οι Ελληνες να στηρίξουν τα ελληνικά νησιά», σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου