ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζεσταίνει μηχανές η Austrian Airlines

ζεσταίνει-μηχανές-η-austrian-airlines-37536

Αυξάνει κατά 20% τον αριθμό των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα και το αεροδρόμιο Σκιάθου

Αύξηση κατά 20%, έναντι 5% που είχε αρχικά προγραμματιστεί, έναντι του Ιουλίου 2019, του αριθμού των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα ανακοίνωσε η Austrian Airlines, που ζεσταίνει μηχανές, με την επιφύλαξη νέων επίσημων περιορισμών. Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα πτήσεων για τον Αύγουστο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ανακοινωθεί σύντομα, με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να παραμένει μεταξύ των προορισμών της καλοκαιρινής περιόδου.

Μεταξύ των χωρών του εξωτερικού που αποτελούν τουριστικοί αιμοδότες των Βορείων Σποράδων, η Αυστρία, με τους επαγγελματίες των νησιών, να προσβλέπουν και στην συγκεκριμένη περιοχή, με δεδομένη την αβεβαιότητα που επικρατεί. Με το βλέμμα στραμμένο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου οι επαγγελματίες και των τριών νησιών, με το μεγάλο στοίχημα να παραμένει ο εισερχόμενος τουρισμός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του τουρισμού η Αυστρία συμπεριλαμβάνεται στο «τόξο» των χωρών του εξωτερικού που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις το φετινό καλοκαίρι, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Σημείο – κλειδί της φετινής τουριστικής περιόδου οι αρχές Ιουλίου, όπου θα διαμορφωθεί η τελική εικόνα για την υπόλοιπη σεζόν.

Στην προ κορονοϊού εποχή, και συγκεκριμένα στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, εξάλλου, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας (Austrian Airlines), παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για το 2020 προέβλεπε για φέτος το καλοκαίρι, έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα, δηλαδή 12 περισσότερες από το 2019, προς 19 προορισμούς στην Ελλάδα. Επειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, θα δρομολογούνταν από τον Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς τη Σάμο, που θα συμπεριλαμβάνονταν στους προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους η Austrian Airlines συνέδεε κατά τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις. Στο πρόγραμμα προβλεπόταν επίσης ότι οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Ρόδο θα αυξάνονταν από τις τρεις σε οκτώ, όπως επίσης θα αυξάνονταν από τέσσερις σε επτά οι πτήσεις προς το Ηράκλειο. Κατά μία επιπλέον, σε πέντε, επρόκειτο να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Κέρκυρα, και σε τρεις εκείνες προς την Κω, ενώ αμετάβλητες θα παρέμεναν στο θερινό πρόγραμμα οι πτήσεις προς τους «κλασικούς» προορισμούς Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Μύκονο και Σκιάθο.

Οι Αυστριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν, στο μεταξύ, ότι οι επιβάτες στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο της Βιέννης πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα, την οποία, όπως συμβαίνει και στις άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι μαζί τους. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας λόγω των κανονισμών υγιεινής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου