ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Έργα οδοποιίας στη Σκόπελο

έργα-οδοποιίας-στη-σκόπελο-37561

Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δρόμος Μαρκ – Περιβολιού

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή, άρχισαν και πάλι οι εργασίες στο δρόμο Μαρκ – Περιβολιού ο οποίος σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί στην κυκλοφορία με όλα τα οφέλη και πλεονεκτήματα για την τοπική οικονομία.

«Το έργο σταμάτησε γιατί έπρεπε να ελεγχθεί από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας και να διαπιστώσουν αν η μελέτη και το οικονομικό αντικείμενο ταυτίζεται με το φυσικό» αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου, Αγγελος Ξηντάρης.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι νέοι δρόμοι κατατάσσονται σε 4 κατηγορίες και αυτές οι κατηγορίες χρηματοδοτούνται. Στο νησί μας οι αγροτικοί δρόμοι ανήκουν στη Δ κατηγορία, αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος πρέπει να έχει 2 λωρίδες κυκλοφορίας αντίθετης κατεύθυνσης 2,5 μέτρα έκαστη και μια τριγωνική τάφρο ενός μέτρου, για τα όμβρια.

«Με την ανάληψη της διοίκησης και της ευθύνης του Δήμου αναθέσαμε σε μελετητικό γραφείο την εκπόνηση μελετών για οδοποιία σε όλο το νησί. Οι μελέτες που παραλαμβάνουμε δεν τηρούν τις προδιαγραφές, που προανέφερα, σε όλη την μηκοτομή. Υπάρχουν τμήματα δρόμων με πλάτος λιγότερο των 6 μέτρων, αυτό αποτελεί πρόβλημα διότι ένας τέτοιος δρόμος δεν μπορεί αφού δημοπρατηθεί για άσφαλτο να ολοκληρωθεί» προσθέτει ο κ. Ξηντάρης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι: «Η ευθύνη, η ειλικρίνεια και το χρέος απέναντι σας, μας οδηγεί να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση για να προβληματιστούμε και να πράξουμε ανάλογα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Θα είναι λυπηρό οι δρόμοι να μην ολοκληρωθούν γιατί φίλοι μας συμπολίτες από άγνοια ή ελλιπή ενημέρωση να ανακόψουν τα έργα για μερικά τετραγωνικά μέτρα γης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου