ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες

προτεραιότητα-οι-ευπαθείς-ομάδες-37570

Προωθεί τις διαδικασίες ο Δήμος Σκιάθου για ένταξη στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Προτεραιότητα για τον Δήμο Σκιάθου η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα. Παράλληλος στόχος να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων και τέλος να προωθήσει την απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν συμμετείχε ο Δήμος Σκιάθου, μαζί με άλλους 51 από τους 332 Δήμους της χώρας. Η Δημοτική Αρχή με συντονισμένες ενέργειες έχει δρομολογήσει την ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, που είχε αιτηθεί, σημειωτέον, την επανεκκίνηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την ένταξη του Δήμου σε αυτό. Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης, που βιώνει η χώρα και των έκτακτων μέτρων για την διαχείριση της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε οδηγίες για τη δυνατότητα σύστασης οργανικών θέσεων παροχής υπηρεσιών στους δήμους.

Η δημοτική αρχή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Σκιάθου και προχώρησε στη σύσταση οργανικών θέσεων για την παροχή υπηρεσιών του «Βοήθεια στο Σπίτι», για τη λειτουργία του προγράμματος.

«Η δημοτική αρχή στο πλαίσιο της ανάπτυξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Σκιάθου και θέλοντας να είναι δίπλα στον πολίτη, ακολουθεί ένα συντονισμένο σχέδιο για την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς πολίτες. Η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα δημιουργεί το πλαίσιο λειτουργίας της δομής υποστήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Σοφία Μπαλαλά, του γραφείου προσωπικού του Δήμου, για την πολύτιμη βοήθειά της στην τροποποίηση και τη σύσταση του ΟΕΥ του Δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου