ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κινηματογραφικό σκηνικό τα νησιά ~ Διεθνές ενδιαφέρον για τις Βόρειες Σποράδες

κινηματογραφικό-σκηνικό-τα-νησιά-διε-44270

Βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης αναζητεί τις ιδανικές περιοχές για να γυρίσει ταινία

Ενθερμους φίλους διαθέτουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που εντάσσονται στον κύκλο των ενδιαφερόντων σκηνοθέτη οσκαρικών προδιαγραφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νησιωτικός πλούτος της Μαγνησίας εντάσσεται μεταξύ των επτά περιοχών που προτίθεται να επισκεφτεί, προκειμένου να επιλέξει το ιδανικό κινηματογραφικό σκηνικό για την ταινία που πρόκειται να γυρίσει.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η συγκεκριμένη ταινία είναι περιπέτεια θρίλερ, αγγλοαμερικανική παραγωγή και τα γυρίσματα ενδέχεται να ξεκινήσουν στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς ή την ερχόμενη. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο διάσημος σκηνοθέτης, που βραβεύτηκε παλαιότερα με Οσκαρ, σχεδιάζει το ταξίδι ανίχνευσης που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα επτά νησιά που προτίθεται να επισκεφτεί.

Εφόσον τελεσφορήσει το ταξίδι και η επίσκεψη στην περιοχή, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι Βόρειες Σποράδες να βιώσουν και πάλι κινηματογραφικές δόξες αλά… «Μάμα Μία», με μια νέα διεθνή παραγωγή.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Πάνο Κουάνη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν γνωρίζουμε ποιο νησί θα επισκεφτεί πρώτο και ποιο τελευταίο. Οι Βόρειες Σποράδες είναι στις προθέσεις του, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η τελική επιλογή του σκηνοθέτη».

Γνώστης της περιοχής, ο κ. Κουάνης, ανέφερε ότι «η Μαγνησία γενικώς, είναι από τις περιοχές που έχουν πάρα πολλές ωραίες τοποθεσίες για γυρίσματα. Την περιοχή την ξέρω αρκετά καλά, γιατί έχω έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ο Παγασητικός Κόλπος, τα νησιά απέναντι, το Πήλιο, έχουν πάρα πολλά σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η Μαγνησία διαθέτει πολλά μνημεία και μεσαιωνικά κάστρα, έχει τα πάντα. Οποιος θέλει να κάνει γύρισμα, μπορεί να βρει το κατάλληλο φυσικό σκηνικό στην περιοχή».

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, στο μεταξύ, από ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά συνεργεία, με την αναζήτηση του κατάλληλου φυσικού σκηνικού να επεκτείνεται σε πολλές περιοχές, μέχρις ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την ευχή ότι θα αποτελέσουν και πάλι το ιδανικό κινηματογραφικό σκηνικό για διεθνείς παραγωγές. Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας «υπάρχουν scouters Ελληνες και ξένοι που πραγματοποιούν γυρίσματα.

Υπάρχει ενδιαφέρον για πολλές παραγωγές, που μόνο όταν θα έρθει η ώρα του γυρίσματος, μας δηλώνουν τον τόπο».

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η μετά lock down εποχή ανοίγει νέο κύκλο δράσης και στον κινηματογραφικό χώρο, με έντονο ενδιαφέρον να εκδηλώνεται από ελληνικές και ξένες παραγωγές, που ανιχνεύουν στην Μαγνησία τον ιδανικό τόπο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου