ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μελλόνυμφοι σε αναμονή

μελλόνυμφοι-σε-αναμονή-50167

Δημοφιλή τα νησιά των Βορείων Σποράδων, αλλά δεν είναι γνωστό πότε θα ανοίξει ο δίαυλος με την Αγγλία

Σε φάση αναμονής δεκάδες μελλόνυμφοι από τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες του εξωτερικού, που επιθυμούν να τελέσουν τους γάμους τους σε ελληνικό έδαφος, με τα νησιά των Βορείων Σποράδων να συγκαταλέγονται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς.

Πολλές ανατροπές έχει προκαλέσει η πανδημία, οδηγώντας αρκετά ζευγάρια σε αλλαγή σχεδίων κυριολεκτικά στο παρά πέντε, επιλέγοντας, λόγω ειδικών συνθηκών, να παραμείνουν στην πατρίδα τους και να τελέσουν εκεί το Μυστήριο. Δεκάδες γάμοι που είχαν προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου είτε έχουν ακυρωθεί, είτε έχουν μετατεθεί για την ερχόμενη χρονιά, το αντίστοιχο διάστημα. Σε άλλες περιπτώσεις διατηρείται ο αρχικός σχεδιασμός των μελλονύμφων, με την ελπίδα ότι μετά τον Ιούλιο οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί θα τους επιτρέψουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η συντριπτική πλειονότητα των μελλονύμφων είναι Βρετανοί και κατά συνέπεια αναμένουν εναγωνίως να ανοίξει ο δίαυλος αεροπορικής επικοινωνίας, που παραμένει κλειστός μέχρι νεωτέρας. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σκιάθου Διαμαντής Μαθινός υπογραμμίζει ότι η οικονομική ζημιά που υφίσταται το νησί είναι ανυπολόγιστη, γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι πολιτικοί γάμοι πλαισιώνονται από μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων και συνδυάζονται με διακοπές, που τονώνουν την τοπική οικονομία. «Το 50% των αφίξεων είναι από την Αγγλία, οπότε οποιοδήποτε προϊόν πηγαίνει αναλογικά. Υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα, με μεταθέσεις ημερομηνιών, αλλά και πάλι δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η κάθε χώρα. Αυτή τη στιγμή η Αγγλία και η Ιταλία είναι εκτός των χωρών που δεχόμαστε» είπε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αντιδημάρχου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν θα έχει την αναμενόμενη κίνηση το νησί, καθώς οι μονάδες που ξεκίνησαν να λειτουργούν σε πρώτη φάση είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ως χρόνος εκκίνησης των εποχιακών θεωρείται η 15η Ιουνίου, με τις μεγάλες μονάδες του νησιού να στρέφουν, ωστόσο, την προσοχή στις αρχές Ιουλίου.

Η κίνηση του τριημέρου αναμένεται να βασιστεί στις αφίξεις όσων διατηρούν εξοχικές κατοικίες στο νησί, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού να υπογραμμίζει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους, επιφέροντας πλήγμα στον τουρισμό. Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι τα πρωτόκολλα υγιεινής που αφορούν στον τουρισμό είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, ενώ διατυπώνει την άποψη ότι «πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ τουλάχιστον,για να αποφασίσει κάποιος ξενοδόχος να αρχίσει τη σεζόν, έστω και για αυτό το μικρό διάστημα που προβλέπεται φέτος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου