ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προετοιμασία ενόψει τουριστικής σεζόν

προετοιμασία-ενόψει-τουριστικής-σεζ-50176

Πυρετός εργασιών στη Σκόπελο για την υποδοχή των πρώτων τουριστών

Την εβδομάδα που πέρασε προχώρησε σειρά ζητημάτων και σε άλλα αναμένονται απαντήσεις για να προχωρήσουν.

Πρόταση για δημιουργία πράσινου σημείου κατέθεσε ο Δήμος Σκοπέλου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο τηβελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Εγκρίθηκαν, παράλληλα, από τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας δυο νέα προγράμματα που υποβλήθηκαν στο Leader Αλιείας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης των εποχικών αναγκών, ο Δήμος Σκοπέλου προσέλαβε 4 εργάτες στο πρόγραμμα πυροπροστασίας για διάστημα 3 μηνών, δουλεύοντας εντατικά στον καθαρισμό των δημοτικών δρόμων από τα χόρτα. Σε επίπεδο έργων υποδομής ολοκληρώθηκε η επισκευήτης πλατείας του Μύλου και του Κάστρου με νέες ξύλινες κουπαστές και νέο φωτισμό, με παράλληλη επιδιόρθωση των σκαλοπατιών.

Επιδιορθώθηκε ο φωτισμός στο πάρκινγκ της παραλίας, καθαρίστηκε ο χώρος, κόπηκαν τα χόρτα, απομακρύνθηκαν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και διαμορφώθηκε ο χώρος εισόδου εξόδου στο πάρκινγκ και το λιμάνι.

Προχωρούν, εξάλλου, οι διαδικασίες για τη δημιουργία της εφαρμογής i Skopelos με στόχο την τουριστική προβολή της Σκοπέλου και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού και η ηλεκτρονική πυροπροστασία των δασών του νησιού.

Τέλος, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία Ναυτικού Μουσείου στη Γλώσσα, ενώ και στα τρία δημοτικά διαμερίσματα συνεχίζονται οι εργασίες καλλωπισμού, καθαρισμού των χόρτων και συντήρησής των καλντεριμιών των οικισμών και επιδιόρθωσης των βλαβών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου