ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυστηρά μέτρα στα πλοία

αυστηρά-μέτρα-στα-πλοία-50199

Απαραίτητες η χρήση μάσκας και η συμπλήρωση ερωτηματολογίου

Aυστηρά μέτρα προστασίας ισχύουν κατά την επιβίβαση στα πλοία για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη χρήση μάσκας και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου να καθίσταται υποχρεωτικές.

Σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Βόλου υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και με την έναρξη της θερινής περιόδου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κυρίως τη αποφυγή καθυστερήσεων κατά την επιβίβαση επιβατών και φόρτωση οχημάτων στα πλοία της γραμμής Βόλου – Βορείων Σποράδων.

Για την επιβίβαση απαιτείται κάθε επιβάτης να διαθέτει μάσκα ιατρική ή υφασμάτινη καθώς και συμπληρωμένο ειδικό έντυπο υγείας (ερωτηματολόγιο) σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κατά το τελευταίο 14ήμερο.

Το έντυπο προς συμπλήρωση δύναται να το παραλαμβάνει προ της επιβιβάσεως στο πλοίο είτε από το πρακτορείο κατά την έκδοση του εισιτηρίου, είτε από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει. Σε αντίθετη περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο.

Επισημαίνεται ότι για την αποφυγή καθυστερήσεων κατά τις παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει απαραιτήτως η προσέλευση στον χώρο του λιμένα να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου. Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου