ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βρείτε το σλόγκαν για τη Σκόπελο!

βρείτε-το-σλόγκαν-για-τη-σκόπελο-399376

Διαγωνισμός ξεκινά στη Σκόπελο με την Τουριστική Επιτροπή να ψάχνει το καινούργιο λογότυπο και σλόγκαν που θα προβάλει το νησί ως επιθυμητό τουριστικό προορισμό. Οι απαιτήσεις του διαγωνισμού είναι μεγάλες όπως και η ευθύνη των διαγωνιζομένων, μιας και το δημιούργημά τους θα «ταξιδέψει» σε όλο τον κόσμο και θα έχει στόχο την προσέλευση τουριστών στη Σκόπελο.

Ο σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι η δημιουργία του συμβόλου της Σκοπέλου για την προώθησή της ως επιθυμητού τουριστικού προορισμού. Το λογότυπο και το σλόγκαν θα χρησιμοποιηθεί σε εκστρατείες προώθησης, για αυτό πρέπει να είναι ελκυστικό, έξυπνο και περιεκτικό. Το εκπεμπόμενο μήνυμα πρέπει να είναι θετικό τονίζοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού ως επιθυμητού προορισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τουριστικής Επιτροπής στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Τα σχέδια θα πρέπει να είναι μοναδικά και πρωτότυπα. Θα πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που να περιλαμβάνει ένα λογότυπο και ένα σλόγκαν.

Απαραιτήτως θα πρέπει να αναφέρεται η επωνυμία «Σκόπελος» στην ολοκληρωμένη πρόταση. Κάθε πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ κατά τον σχεδιασμό θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν η καταλληλότητα και η προσαρμοστικότητα σε όλων των ειδών τα διαφημιστικά μέσα και διαστάσεις. Κάθε συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο προτάσεις.

Το λογότυπο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και μοναδικό και να αντιλαμβάνεται κανείς κοιτάζοντας το, εύκολα, το νόημα της εικόνας, που θα αντιπροσωπεύει τα χαρακτηριστικά του προορισμού, κάνοντας τον επιθυμητό. Επίσης θα πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Το σλόγκαν θα πρέπει επίσης να είναι πρωτότυπο και μοναδικό και η φράση που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει έως έξι λέξεις.

Αναφορικά με την παρουσίαση των προτάσεων το λογότυπο θα πρέπει να παραδοθεί ψηφιακά, σε διάσταση όχι μεγαλύτερη από Α4 και όχι μικρότερη από A5 σε 300dpi και η τελική πρόταση θα πρέπει να παραδοθεί σε εικόνα jpeg.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να τη συνοδεύει επιστολή, στην οποία θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά τα ονόματα, τηλέφωνα και email όλων των συμμετεχόντων. Οι τελικές προτάσεις θα πρέπει να στέλνονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2011.

Επιλογή της καλύτερης ιδέας

Η τουριστική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων και θα επιλέξει την πρόταση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της τουριστικής προβολής της Σκοπέλου.

Το έπαθλο για τον νικητή είναι 1.500 ευρώ, ενώ εάν σε κάθε πρόταση συμμετέχουν περισσότεροι του ενός δημιουργού, μοιράζονται μεταξύ τους το έπαθλο.

Πληροφορίες συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και εικόνες από μηχανές αναζήτησης και ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους ιστότοπους: www.skopelos.gr, www.skopelos.net, www.skopelosweb.gr, www.skopeloscom.gr, www.skopelos.com, www.skopelosinfo.gr.

Για κάθε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν email στη διεύθυνση [email protected] ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2424350101, 2424350105.

Τα πνευματικά δικαιώματα της πρότασης που θα επιλεχθεί και θα βραβευθεί θα ανήκουν στο Δήμο Σκοπέλου σύμφωνα με το Ν.2239/1994 και ο δημιουργός του ουδεμία απαίτηση θα έχει από το Δήμο Σκοπέλου πέρα των συμφωνημένων που αναφέρονται σε αυτή την ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου