ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στήριγμα για 66 άτομα o «Φάρος Σκοπέλου»

στήριγμα-για-66-άτομα-o-φάρος-σκοπέλου-59166

Χέρι βοήθειας και ουσιαστική στήριξη σε ασθενείς και φροντιστές προσφέρει ο Σύλλογος «Φάρος Σκοπέλου» που εξυπηρέτησε 66 συνολικά άτομα από το 2015 έως τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι εξυπηρετούμενοι είναι 38 ασθενείς και 28 φροντιστές, σε Σκόπελο, Γλώσσα και Αλόννησο.

Από τους ασθενείς, οι άντρες είναι 21 και οι γυναίκες 17, ενώ από τους φροντιστές, αντίστοιχα, οι άντρες είναι 9 και οι γυναίκες 19. Από τους 38 ασθενείς που απευθύνθηκαν στο σύλλογο, η πλειονότητα είναι καρκινοπαθείς, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι ασθενείς με άλλα σοβαρά χρόνια νοσήματα. Οι συχνότερες παθήσεις των εξυπηρετούμενων ασθενών είναι καρκίνος του μαστού και καρκίνος του πνεύμονα.

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών δράσεων για τους φροντιστές χρόνιων ασθενών, πραγματοποιήθηκε ένα ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο 8 ενοτήτων για τους φροντιστές ατόμων με άνοια από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2020.

«Η ψυχοκοινωνική υποστήριξη χρόνιων ασθενών και φροντιστών αφορά τη διενέργεια συνεδριών συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, την παραπομπή σε άλλες σχετικές δομές και υπηρεσίες και την παροχή πληροφοριών σε ασθενείς και φροντιστές για προνοιακά ζητήματα, παροχές κλπ», αναφέρει η Μαρία Καφαντάρη, ψυχολόγος – συντονίστρια του συλλόγου «Φάρος Σκοπέλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου