ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επανέρχεται στη γραμμή Βόλος – Σποράδες το «Εξπρές Σκιάθος»

επανέρχεται-στη-γραμμή-βόλος-σποράδ-59370

Ξεκινά και πάλι δρομολόγια από μεθαύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου – Απαραίτητη η μάσκα στα πλοία

Στη γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων επανέρχεται το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» από μεθαύριο Δευτέρα 1 Ιουνίου, προκειμένου να καλύπτονται οι αυξημένες επιβατικές ανάγκες της θερινής περιόδου.

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν, εξάλλου, μέχρι τις 4 Ιουνίου τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Φλάινγκ Κατ 5 και του Φλάινγκ Ντόλφιν «Ερατώ».

Στο μεταξύ, νέα δεδομένα και αυστηρά μέτρα προστασίας έχουν θεσπιστεί κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία, με τη χρήση μάσκας και τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου να καθίστανται υποχρεωτικά.

Σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Βόλου υπογραμμίζεται ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και κυρίως την αποφυγή καθυστερήσεων κατά την επιβίβαση επιβατών και φόρτωση οχημάτων στα πλοία της γραμμής Βόλου – Βορείων Σποράδων.

Για την επιβίβαση απαιτείται κάθε επιβάτης να διαθέτει μάσκα ιατρική ή υφασμάτινη καθώς και συμπληρωμένο ειδικό έντυπο υγείας (ερωτηματολόγιο) σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κατά το τελευταίο 14ήμερο.

Το έντυπο προς συμπλήρωση δύναται να το παραλαμβάνει προ της επιβιβάσεως στο πλοίο είτε από το πρακτορείο κατά την έκδοση του εισιτηρίου, είτε από μέλη πληρώματος του πλοίου με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψει. Σε αντίθετη περίπτωση δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο.

Επισημαίνεται ότι για την αποφυγή καθυστερήσεων κατά τις παραπάνω διαδικασίες θα πρέπει απαραιτήτως η προσέλευση στον χώρο του λιμένα να γίνεται τουλάχιστον μία ώρα προ της προγραμματισμένης ώρας απόπλου του πλοίου.

Αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής https://www.ynanp.gr/el.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου