ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζεσταίνουν μηχανές τα τσάρτερ για Σκιάθο

ζεσταίνουν-μηχανές-τα-τσάρτερ-για-σκι-60496

Συγκρατημένη αισιοδοξία και προβληματισμός στη Σκιάθο λόγω πανδημίας, ενόψει έναρξης της σεζόν

Με ανάμεικτα συναισθήματα και έντονο προβληματισμό στρέφουν το βλέμμα στη νέα σεζόν οι επιχειρηματίες της Σκιάθου, με το στοιχείο της αβεβαιότητας να κυριαρχεί στην τελική ευθεία για την έναρξη της θερινής περιόδου. Αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού αναρτούν σταδιακά ανακοινώσεις για έναρξη πτήσεων από την 1η Ιουλίου, οι οποίες, ωστόσο, είναι λιγότερες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η βρετανική JET2, που ήρθε για να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό το κενό που άφησε το αναπάντεχο «κανόνι» της Thomas Cook, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου την αναστολή πτήσεων.

Ολα τα παραπάνω ενισχύουν το σκηνικό αβεβαιότητας, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να εμφανίζεται στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξαιρετικά επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι «προσπαθούμε να πάρουμε όσες περισσότερες αεροπορικές πτήσεις μπορούμε».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα για τις πτήσεις του καλοκαιριού, με το ενδιαφέρον των ξένων αεροπορικών εταιρειών να παραμένει αδιάπτωτο αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο αριθμός των πτήσεων θα παρουσιάσει απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι. «Υπάρχει ενδιαφέρον πτητικό από τις εταιρείες μετά τις 10 Ιουλίου αλλά η μείωση των πτήσεων δεν είναι φόβος, είναι πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ. Ευσταθίου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις επί του παρόντος.

Οι εταιρείες που παραδοσιακά έχουν εντάξει τη Σκιάθο στο πρόγραμμά τους παραμένουν στο προσκήνιο, γιατί «έχουμε ένα πλεονέκτημα, ότι η χώρα τείνει να είναι καθαρή από τον ιό, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλες χώρες. Ο φόβος έχει κυριεύσει όλο τον κόσμο. Οι διακοπές είναι ανάγκη και όλοι θέλουν να κάνουν διακοπές, αλλά προέχει η εξασφάλιση των αναγκαίων για να σκεφτεί κανείς τα υπόλοιπα», τόνισε.

Ο χρόνος έναρξης λειτουργίας μεγάλου αριθμού ξενοδοχείων είναι ανάλογος της έναρξης των πτήσεων εξωτερικού, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου να εκτιμά ότι καθοριστικό διάστημα είναι οι αρχές Ιουλίου.

Πανέτοιμα, στο μεταξύ, τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, που εμπίπτουν στην ευθύνη διαχείρισης της Fraport Greece, να υποδεχθούν τους τουρίστες της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα. «Τα αεροδρόμιά μας είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες, από το πρώτο τους βήμα, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου καθώς και στα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια. Στόχος μας είναι οι επιβάτες μας να νιώθουν σιγουριά, ασφάλεια, τόσο για τον προορισμό, όσο και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στα αεροδρόμιο. Εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα που έχει ζητήσει η ελληνική πολιτεία» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Παπάζογλου, υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport.

Τα αεροδρόμια παρέχουν ασφάλεια, όπως υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει εικόνα για τον προγραμματισμό των πτήσεων εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου