ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Μετωπική» για τον ΧΥΤΑ Σκιάθου

μετωπική-για-τον-χυτα-σκιάθου-61523

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί η Αναστασία Φιλαρέτου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδοτεί ο ΧΥΤΑ Σκιάθου, με τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να καταγγέλλει εικόνες ντροπής και μεγάλους όγκους απορριμμάτων να στοιβάζονται, παραμένοντας εκτεθειμένοι, εξαπολύοντας μύδρους κατά της δημοτικής αρχής.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονταν οι εργασίες αντιμετώπισης των διαβρώσεων και κατολισθήσεων στο ΧΥΤΑ Σκιάθου που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν από τις 4-4-2020. Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, παρουσιάστηκαν διαβρώσεις και κατολισθήσεις κυρίως στο νότιο τμήμα του ΧΥΤΑ, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με χωματουργικές εργασίες με ερπυστριοφόρο μηχάνημα.

Ευθύνες στη δημοτική αρχή επέρριψε για το θέμα του ΧΥΤΑ η Αναστασία Φιλαρέτου, δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της οικονομικής επιτροπής, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο. Στην τοποθέτησή της υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έγκαιρα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, το οποίο δεν μπορεί να εκτελέσει ο Δήμος Σκιάθου. «Αντ’ αυτού, φέρνετε σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωματουργικά 12000 ευρώ + ΦΠΑ= 14880 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών. Ως μηχανικός γνωρίζω ότι συνήθως υπάρχουν όχι μόνο χωματουργικά αλλά και τεχνικά έργα στις αποκαταστάσεις ζημιών από καταιγίδα» υπογράμμισε η κ. Φιλαρέτου.

Στηλιτεύοντας την στάση της δημοτικής αρχής, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας τόνισε: «Γνωρίζετε ότι εδώ και έναν μήνα δεν υπάρχουν χώματα και δεν γίνεται επίχωση των σκουπιδιών με αυξημένο κίνδυνο να αναφλεγούν. Σας πληροφορώ ότι υπάρχει και πρωτοκολλημένο σχετικό έγγραφο. Γνωρίζατε σίγουρα ότι η σύμβαση ολοκληρώθηκε στις 31-3-2020. Τι κάνατε γι’ αυτό;».

Με ευθείες βολές κατά της δημοτικής αρχής, σημείωσε ότι «θα έπρεπε οι διαδικασίες για διαγωνισμό να αρχίσουν από τον Ιανουάριο έτσι ώστε να υπάρχει έγκαιρα ανάδοχος του έργου», κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «ανικανότητα στη διαχείριση του Δήμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου