Διάκριση για το Skiathos Palace

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-28, 15:49:34
Διάκριση για το Skiathos Palace

Βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία οι παραλίες Κουκουναριές και Μάραθα, που περιβάλλουν το ξενοδοχείο

 

Μια ακόμη διάκριση προστίθεται στην πορεία του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, που θέτει ψηλά τον πήχη των ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού.

Οι δύο υπέροχες παραλίες Κουκουναριές και Μάραθα, που αγκαλιάζουν το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στη Σκιάθο, είναι οι παραλίες της Σκιάθου που βραβεύτηκαν για το 2020 με Γαλάζια Σημαία (Blue Flag).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακτή Μάραθα βραβεύτηκε φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά και αποτελεί μία από τις ελάχιστες παραλίες στη Θεσσαλία, όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ακτή έχει οργανωθεί και τη διαχειρίζεται το Skiathos Palace, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα 33 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος, τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης, την καθαριότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, πληροφόρηση, διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Η παραπάνω διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συνάδει με τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες των ιδιοκτητών του εμβληματικού ξενοδοχείου της Σκιάθου και του έμψυχου δυναμικού, που θέτουν ψηλά τον πήχη των ποιοτικών υπηρεσιών.

Βασικά κριτήρια του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζονται με βάση τη νομοθεσία. Παράλληλα, λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, η μη απόρριψη βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, οι επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, καθώς και ο συνεχής, τακτικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κλπ.

Επίσης καθοριστική είναι η οργάνωση της ακτής, η συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, η ασφάλεια των επισκεπτών και η προστασία της φύσης, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε επίπεδο διαχείρισης των ακτών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=