ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 52χρονης: Γιατί με ταλαιπωρούν;

συγκλονίζει-ο-σύζυγος-της-52χρονης-γιατ-62087

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συζύγου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που είδε την 52χρονη να χάνεται από κεραυνό μπροστά στα μάτια του

«Κάηκε ζωντανή από κεραυνό… Γιατί να φύγει; Γιατί πρέπει να πάει εκεί; Εγώ τη σκότωσα; Τι πήρα; Μαχαίρι, όπλο; Γιατί με ταλαιπωρούν;» το παράπονο του Δημήτρη Κυράνη από τη Σκόπελο, που είδε την 52χρονη σύζυγό του να χάνεται μπροστά στα μάτια του μετά από χτύπημα που δέχθηκε από κεραυνό λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους στην περιοχή Πευκιάς. Ο άτυχος σύζυγος δεν έχει να διαχειριστεί μόνο την οδύνη που συνεπάγεται η τραγική απώλεια της συντρόφου του στη ζωή, αλλά και τη γραφειοκρατική διαδικασία και τα έξοδα, που συνεπάγεται η μεταφορά της σορού της από το νησί στον Βόλο και από εκεί στη Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, πριν επιστρέψει στο νησί για να αναπαυτεί η ψυχή της.

Ο κ. Κυράνης με σπασμένη φωνή από λυγμούς περιγράφει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε προχθές με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τη άτυχη σύζυγό του. Τραγωδία που συντελέστηκε σε λίγα λεπτά, όσο κράτησε και το μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή.

«Είχαμε φύγει από νωρίς το πρωί να πάμε στο κτήμα μας. Το κτήμα βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Εχουμε φτιάξει έναν μπαξέ και θα φυτεύαμε κηπευτικά. Ξέσπασε βροχή και τρέξαμε να καλυφθούμε στο καλυβάκι που ήταν κοντά», αναφέρει.

«Η βροχή δεν κράτησε πολύ. Μόλις πήγε να σταματήσει μου είπε η γυναίκα μου να φύγουμε. Περίμενε λίγο της είπα. Εκοψε η βροχή και φύγαμε για γυρίσουμε στο σπίτι μας», συνεχίζει.

Τα πάντα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Το ζευγάρι βρισκόταν σχεδόν έξω από την πόρτα του σπιτιού του όταν έγινε το κακό. «Κοντεύαμε. Επτά – οκτώ μέτρα πριν την εξώπορτα ήμασταν. Ακούστηκε ένας τρομερός θόρυβος. Πριν το καταλάβω, από τη δύναμη του κεραυνού που έπεσε, βρέθηκα πάνω στα σύρματα της περίφραξης. Κοιτάω γύρω και βλέπω τη γυναίκα μου πεσμένη κάτω. Ετρεξα κοντά της. Ηταν μπρούμυτα. Τη γύρισα. Ηταν μαύρη και τα μάτια της είχαν γυρίσει», αναφέρεται στις συγκλονιστικές εικόνες που αντίκρισε χάνοντας τον άνθρωπό του και οι οποίες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη του.

Κάλεσε Αστυνομία και ΕΚΑΒ. Ομως και ο ίδιος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που είχε και ο ίδιος επεισόδιο με την καρδιά του. «Με χάπια είμαι», αναφέρει σημειώνοντας ότι έχει χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του και για τον λόγο αυτό βγήκε σε αναπηρική σύνταξη.

«Πήρα αναπηρική σύνταξη 600 ευρώ και πλέον ζω με 415 ευρώ τον μήνα. Ηρθαμε πριν 11 χρόνια στο νησί για να περάσουμε τη ζωή μας. Τι θα κάνω μόνος μου τώρα εδώ πέρα;» το παράπονο για την τραγική απώλεια ξεχειλίζει για τον Δημήτρη Κυράνη.

Ο ίδιος αναφέρεται και στην περιπέτεια που ακολούθησε τον θάνατο της συζύγου του. «Γιατί δεν με αφήνουν να τη θάψω; Να μην έχω αυτή την ταλαιπωρία», λέει για τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής που παραγγέλθηκε όπως ενημερώθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου μετέβη προχθές το απόγευμα. «Τους είπα ότι δεν έχω χρήματα. 415 ευρώ παίρνω. Μου έλεγαν ότι πρέπει να πάει εκεί και να ζητήσω χρήματα από φίλους», συνεχίζει.

Μέσα στην οδύνη του περιμένει τη σορό της συζύγου του να επιστρέψει στο νησί και να μπορέσει να τη θάψει, να της πει το τελευταίο αντίο. Η ζωή του ανατράπηκε από τη μία στιγμή στην άλλη. «Δεν ξέρω τι να κάνω μετά», λέει μέσα στον πόνο του για την τραγική του απώλεια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου