ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περιπέτεια μετά θάνατον με τη νεκροψία στην 52χρονη που κεραυνοβολήθηκε

περιπέτεια-μετά-θάνατον-με-τη-νεκροψί-62255

Η διάσταση που έλαβε το υπέρογκο κόστος μεταφοράς για να γίνει η νεκροψία μείωσε στο ελάχιστο τα έξοδα… – Καταγγελίες δημάρχου για πιέσεις αστυνομικών –Τι λέει η Ενωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδας

Σε ψυγείο στο Νοσοκομείο Βόλου βρίσκεται από χθες η σορός της 52χρονης γυναίκας από τη Σκόπελο, που χτυπήθηκε από κεραυνό στη διάρκεια δεκάλεπτης κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο στο κτήμα έξω από το σπίτι της μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Η σορός θα βρίσκεται εκεί μέχρι να βγει το αποτέλεσμα στο τεστ κορονοϊού πριν μεταφερθεί στη Λάρισα για τη διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής. Η τραγωδία που συγκλονίζει το πανελλήνιο, χθες έλαβε νέες διαστάσεις, με τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Περίσση να καταγγέλλει ότι ο σύζυγος της θανούσης «πιέστηκε ψυχολογικά» από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκοπέλου για τη διενέργεια νεκροψίας –νεκροτομής, που συνεπάγεται δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τον ίδιο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορονοϊό αναμένεται να βγουν το αργότερο έως αύριο Παρασκευή προκειμένου άμεσα η σορός της 52χρονης να μεταφερθεί στη Λάρισα για νεκροψία – νεκροτομή και να επιστρέψει στη Σκόπελο προκειμένου να ταφεί μέχρι το Σάββατο.

Η μεταφορά της σορού έγινε χθες με το πλοίο «Πρωτέας» και με πρωτοβουλία του καπετάνιου Γιώργου Αντωνίου, ο οποίος είναι από τη Γλώσσα, το εισιτήριο βγήκε δωρεάν στον απόηχο της πανελλήνιας διάστασης που πήρε η υπόθεση με το υψηλό κόστος μεταφοράς της σορού από τη Σκόπελο στον Βόλο και από εκεί στη Λάρισα και το αντίστροφο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή, όπως προβλέπεται από τις νόμιμες διαδικασίες.

Τη μεταφορά δε της σορού από όλους τους «σταθμούς» που προβλέπει η διαδικασία μέχρι την επιστροφή της στο νησί ανέλαβε το γραφείο τελετών του Αποστόλη Μπάλλα, ο οποίος θα χρεώσει στον σύζυγο της άτυχης γυναίκας μόνο το κόστος των οδοιπορικών που ανέρχονται στα 350 ευρώ. «Θα το κάνω στη μνήμη του πατέρα μου, που ήταν από τη Σκόπελο. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ανθρωπιά. Οχι να εκμεταλλευόμαστε καταστάσεις. Η Αστυνομία που επικοινώνησε μαζί μου αυτό μου είπε, «είσαι πατριώτης, να κάνεις ό,τι μπορείς»», ανέφερε ο κ. Μπάλλας που ανέλαβε τη μεταφορά της σορού και την επιστροφή της στη Σκόπελο.

Για τη χρέωση, το ποσό της οποίας είναι δέκα φορές κάτω από αυτό που ακουγόταν χθες, ενημερώθηκε ο σύζυγος της 52χρονης ο οποίος με δάκρυα ευχαρίστησε τον κ. Μπάλλα. ««Βόλεψέ την καλά και να μου τη στείλεις πίσω», μου είπε», περιγράφει τα λόγια του χαροκαμένου συζύγου ο κ. Μπάλλας.

«Ο σύζυγος πιέστηκε ψυχολογικά»

Προηγουμένως το τραγικό συμβάν πήρε πανελλαδικές διαστάσεις, με τον δήμαρχο του νησιού Σταμάτη Περίσση να καταγγέλλει ότι ο σύζυγος δέχθηκε πίεση από αστυνομικούς του νησιού για τη διενέργεια της νεκροψίας που θα χρέωναν τον άτυχο σύζυγο με κόστος μεταφορικών περίπου 3.500 ευρώ. «Τον κάλεσαν στο τμήμα στις 7 το απόγευμα και επί μισή ώρα τον πίεζαν για την ανάγκη διενέργειας της νεκροψίας – νεκροτομής. Εκείνος έλεγε ότι δεν έχει χρήματα για τα μεταφορικά και εκείνοι του έλεγαν ότι κινδυνεύει να βρεθεί μπλεγμένος. Ποιοι έδωσαν την εντολή να γίνει νεκροψία – νεκροτομή; Πήγαν επί τόπου γιατροί από το Κέντρο Υγείας. Σκοτώθηκε από κεραυνό», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος τόσο σε τηλεοπτικά δίκτυα, όσο και με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προσθέτοντας παράλληλα ότι για να μπορέσει ο σύζυγος της 52χρονης να καλύψει το κόστος που απαιτείται «δεν θα του έφθαναν ούτε οι μισθοί ενός έτους με τα 360 ευρώ τον μήνα που παίρνει».

Αστυνομικές πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι οι ισχυρισμοί του δημάρχου είναι ψευδείς. Όπως έγινε γνωστό υπαστυνόμος ζήτησε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες οι οποίες προβλέπουν διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής σε κάθε περίπτωση αιφνίδιου – βίου θανάτου. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι υπήρξε αντίστοιχη εντολή από την Εισαγγελία Βόλου που ενημερώθηκε για το συμβάν.

Διάψευση από την Ενωση Λειτουργών

Τον δήμαρχο Σταμάτη Περίσση και το κόστος που επικαλέστηκε για τη μεταφορά της σορού προκειμένου να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Ενωση Λειτουργών Κηδειών Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που ζητήθηκαν ήταν 1.000 ευρώ:

«Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ενημερώθηκε η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, για θάνατο γυναίκας στη Σκόπελο.

Ως όφειλε ενημέρωσε μέλος της που θα αναλάβει το συμβάν.

Για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, δεδομένου ότι, υπηρεσία αντίστοιχη δεν λειτουργεί στη Σκόπελο ή στο Βόλο, απαιτείται η μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Διευκρινίζεται ότι, για τη μεταφορά της σορού από τη Σκόπελο στον Βόλο, στη συνέχεια στη Λάρισα, επιστροφή της σορού από τη Λάρισα στον Βόλο και μεταφορά της στη Σκόπελο, τακτοποίηση της σορού συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ ζητήθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ.

Τα ποσά που αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου