ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προετοιμασίες ενόψει καλοκαιριού στις Σποράδες

προετοιμασίες-ενόψει-καλοκαιριού-στ-62793

Με θετική σκέψη στις επάλξεις της σεζόν οι επαγγελματίες των νησιών – Από την 1η Ιουνίου επανέρχεται το «Εξπρές Σκιάθος»

Με το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της θερινής σεζόν και την πύκνωση των δρομολογίων οι επαγγελματίες των νησιών, περιμένουν την επάνοδο του «Εξπρές Σκιάθος» από την 1η Ιουνίου. Με δύο πλοία στη γραμμή, τον «Πρωτέα» και το «Εξπρές Σκιάθος», ενισχύονται οι προσδοκίες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στα νησιά. Με την έναρξη, παράλληλα, των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, δίνεται ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την εκκίνηση της θερινής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με θετική σκέψη, σε πείσμα του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφώσει η πανδημία, φορείς και επαγγελματίες ενώνουν δυνάμεις, με την ευχή ότι θα ανακτήσει ο τουρισμός τον βηματισμό του.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Δημητριάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, ενώ υπογραμμίζει ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη φετινή σεζόν. «Εχουν ανοίξει τα καταστήματα στη χώρα, με τα περιφερειακά να ακολουθούν, γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη τις εξελίξεις στις πτήσεις εξωτερικού και τον τουρισμό», είπε. Παρ’ όλα ταύτα, υπογραμμίζει ότι «πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας. Πιστεύουμε ότι το κέντρο βάρους του τουριστικού ρεύματος βρίσκεται φέτος στους Ελληνες και είναι ευπρόσδεκτοι όσοι ξένοι τουρίστες ταξιδέψουν στο νησί».

Σημεία – κλειδιά για την προσέλκυση τουριστών αποτελούν, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει, οι παραλίες του νησιού και το γεγονός ότι παρέμεινε αλώβητο από την πανδημία, χωρίς να σημειωθεί κρούσμα κορονοϊού.

Ανάλογες σκέψεις διατυπώνει από τη γειτονική Σκόπελο η Αθηνά Ντάκη, γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Γλώσσας Λουτρακίου Νέου Κλήματος Σκοπέλου. «Τα καταστήματα εστίασης έβγαλαν τα πρώτα τους τραπέζια. Προετοιμάζονται σιγά – σιγά τα μαγαζιά και στο Λουτράκι, οι ξενώνες είναι σε ετοιμότητα, προετοιμαζόμαστε και θέλουμε να αισιοδοξούμε» αναφέρει.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και την αγωνία που επικρατεί, η κ. Ντάκη τονίζει ότι «θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Κάθε φορά που ακούμε ότι οι πτήσεις μετατίθενται χρονικά, ανησυχούμε, διότι εξαρτόμαστε από τις δύο πύλες εισόδου, τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου, αλλά πρέπει να διατηρούμε τη θετική μας σκέψη».

Αναφερόμενη στη μείωση του ΦΠΑ στο κόστος μετακίνησης με όλα τα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, εκφράζει την σκέψη ότι «θα έχουν θετικό αντίκτυπο τα μέτρα ελάφρυνσης των επαγγελματιών και στήριξης του τουρισμού. Θεωρούμε ότι θα πάμε καλά και ευελπιστούμε στον εσωτερικό τουρισμό. Αλλωστε, η Σκόπελος έχει παράδοση στον εσωτερικό τουρισμό, ένα πεδίο στο οποίο έχουμε δείξει πολύ καλά δείγματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου