ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκόπελος: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για πιέσεις στο σύζυγο της 52χρονης

σκόπελος-τι-απαντά-η-ελ-ασ-για-πιέσεις-63145

Απάντηση στις καταγγελίες του Δημάρχου Σκοπέλου, Σταμάτη Περίσση, ότι οι αστυνομικοί άσκησαν πίεση στον σύζυγο της 52χρονης γυναίκας που χτυπήθηκε από κεραυνό ούτως ώστε να αναλάβει το κόστος για τη μεταφορά της σορού της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία-νεκροτομή, δίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί άσκησαν ψυχολογική πίεση για περισσότερο από μισή ώρα προκειμένου ο σύζυγος της θανούσας να αποδεχτεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως του εξήγησαν, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος από συγγενή της θανούσης ότι αυτός έφταιγε για τον… κεραυνό.

«Είναι ένας άνθρωπος χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ίσα-ίσα 450 ευρώ. Ο άνθρωπος δεν έχει ούτε την διάθεση μετά το τραγικό συμβάν, ούτε τα χρήματα για να την μεταφέρει» δήλωσε στο OPEN o δήμαρχος Σκοπέλου.

Αστυνομικές πηγές απαντούν στο ethnos.gr ότι το Κέντρο Υγείας εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου και ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, η νεκροψία-νεκροτομή διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι αστυνομικοί εξήγησαν τη διαδικασία στον σύζυγο της θανούσης, χωρίς να του ασκήσουν ψυχολογική πίεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου